Datum objave: 14. Svibanj 2014

Vodoopskrbu Žirja i Kaprija rješavat će Povjerenstvo Vodovoda i odvodnje

Nina Medić
Nina Medić

Rješavanje pitanja vodoopskrbe šibenskih otoka  Žirje i Kaprije, koji nisu spojeni na vodovodni sustav ove godine će rješavati  Povjerenstvo koje je odredila Gradska firma Vodovod i odvodnja, doznajemo u Gradskoj upravi.

Naime, izmjenom Zakona o vodama vodoopskrba je izuzeta iz  komunalne djelatnosti Grada te operativni dio izvršava firma Vodovod i odvodnja. Povjerenstvo će pokrenuti postupak oko vodoopskrbe Žirja i Kaprija.

Kako doznajemo od Žirjanina  Ivana Dobre, nezavisnog županijskog vijećnika, na otoku Žirje problem vodoopskrbe rješava se preko vatrogasaca. „Na otoku su dvije seoske cisterne stare sto godina, te nam vatrogasci izlaze u susret tako što donose vodu iz cisterne. Međutim ta voda je prljava i nije je sigurno za piti“, kaže Dobra. Osim toga, napominje kako se na Žirju bliži turistička sezona, ljudi je na otoku sve više te kako je nužno da se pitanje vodoopskrbe što prije riješi.

Do kraja prošlog ljeta na Žirje i Kaprije vodu je dopremao vodonosac 'Kapetan Mrs', međutim za  vodoopskrbu otoka bit će raspisan novi natječaj za vodonosca, a mjesni odbori su dužni priložiti točne podatke o korisnicima usluge, obzirom da stalnim stanovnicima otoka dio cijene subvencionira Ministarstvo.

Iz kategorije: Vijesti