Datum objave: 12. Svibanj 2014

Tisno spremno za još jedan Garden festival

Nina Medić
Nina Medić

Deveti po redu Garden festival održat će se u Tisnom od 2. do 9. srpnja, a na tri glavne pozornice i nekoliko sporednih, izmijenit će se 150 izvođača. Uz Garden festival kao središnji događaj, Tisno će biti domaćin još šest popratnih festivala koji će se održavati od srpnja do kolovoza.

„Ne možemo vjerovati da je Garden već ušao u devetu godinu. Ovo je treća godina da se održava u Tisnom, a lokaciju smo osigurali do 2018. godine“, kazao je na današnjoj press konferenciji Nick Colgan, glavni organizator Garden festivala te najavio još veći i raskošniji Garden za 2015., kada slave 10. godišnjicu.

„Uz pozornice na kopnu nastavljamo i s partyjima na brodu kojih ove godine imamo 22. Karte za festival prodaju se u 32 svjetske zemlje i jako smo sretni što Garden širi svoju publiku izvan Ujedinjenog kraljevstva i Europe. Veliko nam je zadovoljstvo najaviti i Garden 2015. koji će biti spektakularan. Jedna od novosti 2015. bit će i pokretanje 'little Gardena' koji će biti osmišljen za dječju zabavu budući da puno gostiju na festival dolazi s cijelom obitelji. Proširit ćemo i smještajne kapacitete tako što ćemo u kamp staviti male kućice koje će tvoriti jedno pravo malo Garden selo“, otkrio je Colgan.

Novost ovogodišnjeg festivala je da će klub Barbarellas biti otvoren tijekom cijele sezone, a ne samo za vrijeme održavanja festivala pa će i gosti i lokalno stanovništvo imati još jedno mjesto za zabavu.

Festivalom i njegovim pozitivnim učincima na turizam zadovoljan je i Ivan Klarin, načelnik Općine Tisno. „Možemo se pohvaliti jako dobrom suradnjom s organizatorima i jako nam je drago da Garden ostaje u Tisnom. Spremni smo za novih 17 tisuća posjetitelja“, rekao je Klarin ističući kako je festival napravio puno po pitanu promocije za Općinu Tisno. „Velika je stvar kada vas Lonely Planet uvrsti među top 10 svjetskih destinacija.“

Konferenciji je prisustvovao i Filip Henjak, direktor Turističke zajednice općine Tisno koji je istaknuo podatak kako je lani u Tisnom ostvareno 35 tisuća noćenja. „To je jako veliki broj za malu turističku zajednicu kao što je naša. Najbitniji segment u turizmu kojem Garden pridonosi je promocija i na tome smo neizmjerno zahvalni.“

Iz kategorije: Vijesti
Označeno u: