Datum objave: 03. Svibanj 2014

Ciklona Carmen donosi novu promjenu vremena: Sutra mogući olujni udari bure!

Nina Medić
Nina Medić

Nestabilno i promjenjivo vrijeme nastavlja se i sljedećih dana, a još jaču promjenu uzrokovati će ciklona Carmen koja na Jadran već sutra donosi jaku buru.

Tijekom noći Šibenik i okolica su se našli pod novim pogoršanjem vremena, uz ciklonu sa sjevera kontinenta nam se spušta hladna fronta. Obzirom da će se ova dva sustava sudariti upravo nad nama Meteoalarm je izdao upozorenja za mogućnosti za izraženija nevremena na prostoru ove regije, piše portal Šibenik-meteo.

Uz povremeno podmuklu tutnjavu sa mora u našoj županiji jutro prolazi uz oblačno vrijeme i kišu. Uglavnom je tiho ili pušu slabi vjetrovi promjenljivog smjera, a temperature zraka se kreću od 12 do 15°C. Prema mjerenjima atmosferske meteorološke postaje  najviše kiše je izmjereno u obalnom dijelu županije, od 3 do 7 litara, u Zagori oko litre po metru četvornome.

U nastavku dana i dalje će se zadržavati oblačno vrijeme uz kišu i pljuskove, lokalno i neverine, posebice na otvorenom moru i jugu županije. Vjetar slab, a prema kraju dana jugo i levanat će zamijeniti levanat i bura, a prolaskom fronte u kasnim večernjim satima bura će naglo ojačati na umjerenu i umjereno jaku. Navečer će jugo na sjevernom Jadranu okrenuti na jaku buru koja će podno Velebita biti olujna. Jutarnje temperature malo više. Najviše dnevne temperature većinom od 15 do 20°C, u Zagori malo niže.

Sutra će vrijeme na Jadranu obilježiti bura koja će na uobičajeno vjetrovitim mjestima na mahove dosezati i jake udare! I dalje će se zadržavati oblačno vrijeme uz povremeno slabu kišu i pljuskove, a u drugom dijelu dana uz prestanak oborina uslijediti će i postupno raskidanje naoblake. Temperature zraka od 9 do 13°C, javlja Crometeo.

Bura će tijekom dana sve više širiti na obalu, pa će do kraja dana puhati posvuda. Podno Velebita bura će imati česte orkanske udare, a u drugom dijelu dana olujnih udara bure može biti posvuda uz obalu. Bez obzira na buru danju će biti većinom od 15 do 21°C, hladnije tek navečer.

U ponedjeljak nastavak daljnje stabilizacije vremena uz smirivanje bure i okretanje na tramontanu. Zadržavati će se uglavnom pretežno vedro vrijeme uz dnevne temperature zraka u porastu.

Iz kategorije: Vijesti