Datum objave: 30. Travanj 2014

Potpisana nagodba s INA-om: Nakon 20 godina rješava se pitanje prostora TEF-a

Nina Medić
Nina Medić

Grad Šibenik i INA industrija nafte sklopili su danas nagodbu kojom je nakon gotovo 20 godina započeo proces rješavanja imovinsko-pravnih odnosa na terenu TEF-a. Nagodbu su danas u Zagrebu potpisali gradonačelnik Željko Burić, u ime Grada Šibenika i direktor Veselko Gulin, u ime TEF-a d.d., te u ime INA industrija nafte d.d, Nikola Dalić i Davor Majer, članovi Uprave.

Sukladno potpisanoj nagodbi Grad Šibenik, koji je Vladinom odlukom iz 1998. obvezan da podmiri potraživanja Ine prema TEF-u, Ini će isplatiti 13 milijuna kuna u dvije rate do kraja 2015. U slučaju jednokratne isplate, predviđeno je umanjenje iznosa druge rate za 7 posto, odnosno ukupno 12.540.000 kuna do zaključno 31. listopada 2014.godine.

Pored toga, Grad Šibenik se obvezao naći novo zemljište INA-i za benzinsku crpku koje je sada na Vanjskom. Tako će INA će u Šibeniku dobiti novu lokaciju za benzinsku postaju, dok  Gradu Šibeniku biti omogućen nastavak planiranog investicijskog ulaganja na imovini TEF-a.

„Osam mjeseci trajali su pregovori Grada Šibenika i INA-e i zahvaljujem svima koji su u njima sudjelovali i u konačnici iznašli model rješavanja višegodišnjeg, prije svega, šibenskog problema. Ovim je završila „prva runda“ ovog velikog posla, jer slijede razgovori i s ostalim vjerovnicima. Posebice me raduje što, nakon što se desetljećima o tom vrijednom gradskom prostoru od 28 ha pričalo kao velikom potencijalu, danas promišlja o njegovom konkretnom stavljanju u funkciju.“, kazao je gradonačelnik Burić.

 „Suradnja i partnerstvo s lokalnim zajednicama u kojima djelujemo za Inu je od neizmjerne važnosti, a današnja nagodba predstavlja rješenje problema koji je već dugi niz godina opterećivao naše odnose s Gradom Šibenikom i TEF-om. U tom smislu, veoma smo zadovoljni rješenjem takve situacije i uvjeren sam kako će provedba ove nagodbe donijeti pozitivne rezultate svim uključenim stranama“, izjavio je Niko Dalić, član Uprave INA-e.

Iz kategorije: Vijesti