Datum objave: 29. Travanj 2014

Učenicima OŠ Juraj Dalmatinac predstavljen projekt 'Živim život bez nasilja'

Nina Medić
Nina Medić

Danas je u Osnovnoj školi „Jurja Dalmatinaca“ u Šibeniku proveden preventivni projekt „Živim život bez nasilja“ u organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Projekt je namijenjen učenicima sedmih razreda, a uz njihove nastavnike i ravnatelja Natka Duvnjak, podržali  su ga i predstavnici lokalne vlasti; Nikicu Penđera, dogradonačelnik Šibenika, Mirjana Žurić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Šibenika, Božo Baus, pomoćnik pročelnika za društvene djelatnosti,  Davorka Grbac-Plavčić,  ravnateljica Centra za socijalnu skrb u Šibeniku, Miljenko Jukić, zamjenik ravnatelja Caritasa u Šibeniku, kao i drugi predstavnici odgojno obrazovanih i drugih ustanova koje se bave problemom i prevencijom svih oblika nasilja, a posebno nasilja među mladima.

Goran Jakovljević, policijski službenik je učenicima  u okviru interaktivne radionice za prevenciju u Policijskoj upravi edukativnim predavanjem je ukazao na problem nasilja, zakonske mogućnosti njegova sprječavanja i prijavljivanja, te na nužnost nenasilja, tolerancije i nediskriminacije. Potom je učenike kroz interaktivnu radionicu Zvonkov kviz: Budi muško, mijenjaj pravila, vodio Mislav Mandir, predstavnik nevladine organizacije „Status M“, koji je na kraju aktivnosti, pozvao učenike da se simbolično svojim potpisom obvežu na borbu protiv svih oblika nasilja i diskriminacije.

Glumaci Petra Kurtela i Vedran Komerički izveli su i  tematsku predstavu pod nazivom „Nasilje, za nasilje nema opravdanja“ u režiji Zijaha Sokolovića.

Ravnatelj Natko Duvnjak i Ivica Kostanić, načelnik Policijske uprave posebno su istakli problem nasilja među mladima, uz napomenu da iz ovakvog uistinu sadržajnog preventivnog programa učenici  mogu izvući pozitivnu pouku u borbi protiv svih vrsta i oblika nasilja i diskriminacije, te tako u svojoj sredini prenijeti jasnu poruku široj javnosti da za nasilje nema opravdanja, a što je zapravo i osnovni cilj ovog Projekta. 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3