Datum objave: 29. Travanj 2014

Šibenski SDP traži povlačenje Odluke o povećanju komunalne naknade

Nina Medić
Nina Medić

Predstavnici šibenskog SDP-a Franko Vidović, predsjednik Gradske organizacije Šibenik, Joško Šupe, predsjednik Kluba vijećnika SDP-a u Gradskom vijeću grada Šibenika i Ivan Rajić, vijećnik u Gradskom vijeću grada Šibenika, na današnjoj press konferenciji upozorili su još jednom na, kako kažu, tešku štetu koja je naesenaa građanima Šibenika povećanjem komunalne naknade.

Zbog toga predlažu da se ta odluka Gradske vlasti povuče ili odgodi. Također, predlažu i ukidanje naknade za odvodnju koja je imala svrhu financirati vodovod i odvodnje od Poda do Ražina, odluku o čijem su plaćanju oni sami donijeli kada su bili na vlasti. Taj projekt preuzele su Hrvatske vode, a kako je sada Vlada donijela da se ta naknada plaća na razini države u šibenskom SDP-u ne vide smisla da se ta naknada i dalje plaća Gradu Šibeniku: „Hrvatske vode pokrivaju projekt sa 90 posto financijskih sredstava, stoga Grad snosi samo 10 posto, što nisu veliki troškovi. Budući da Šibenik dobro stoji po pitanju infrastrukture nejasno je kamo sav taj novac od naknada ide“, kazao je Joško Šupe.

Na konferenciji su pokazali tablicu s iznosima komunalne naknade u pojedinim kvartovima Šibenika čime su potvrdili da se komunalne naknada povećala dvostruko na području cijelog Grada Šibenika. „Ne samo da građani moraju plaćati taj iznos za stan ili kuću, nego i za svoje poduzeće gdje im je to fiksni trošak. Trošak i od pola milijuna kuna i milijun kuna nije ni približno isti, a građani to itekako osjete“,ističe Rajić. Kazao je kako je od posebnog značaja vrijeme kada je donesena odluka o povećanju obračunskog boda za komunalnu naknadu: „U vrijeme kada se u Gradski proračun prilijevaju silna sredstva prikupljena od legalizacije potez povećanja komunalne naknade je poguban. Iako Gradska vlast u Šibeniku tvrdi ta je za sve odgovoran Milanović, to jednostavno ne stoji. Odgovorne je gradska, a ne državna vlast.“

„Prisiljeni smo reagirati jer odluka jer se nanosi ogromna šteta građanima koji sada plaćaju duplo veći iznos za komunalnu naknadu. Stalno dobivamo pritužbe građana stoga osjećamo da smo dužni nešto poduzeti“, naglasio je Vidović.

Iz kategorije: Vijesti