Datum objave: 28. Travanj 2014

Predavanje Udruge barmena i prezentacija pripreme koktela na Veleučilištu

Nina Medić
Nina Medić

Udruga barmena BELI u suradnji s Veleučilištem u Šibeniku u srijedu 30. travnja, u 13:00 sati, u dvorani A Veleučilišta u Šibeniku, održat će predavanje na temu bartendinga – 'Što čini dobrog barmena, te njihova važnost u ugostiteljskom svijetu?'. Nakon toga slijedi praktični dio u kojem će Tomislav Biluš, predsjednik udruge BELI i kolege, na primjerima demonstrirati razliku između klasične pripreme koktela i flaira, te koja priprema bolje odgovara kojoj vrsti ugostiteljskog objekta.

Na samom kraju izlaganja, članovi će za sudionike predavanja pripremiti koktel iznenađenja sastavljen od hrvatskih proizvoda. Koktel pod nazivom Blue manager je posebno osmišljen za tu priliku, te će ga se moći i kušati.

Tomislav Biluš predstavit će Udrugu te uz pomoć primjera iz osobnog iskustva, objasniti koje je značenje barmena ili kako ih volimo popularno nazivati koktel majstora. Usporedit će barmensku scenu u Hrvatskoj s onom u drugim državama. Predočit će i načine na koje se može itekako unaprijediti rad restorana ili bara. S obzirom da Udruga nudi tečajeve za obuku barmena, objasnit će kako izgleda edukacija barmena u Hrvatskoj. Članovi Udruge će također na svojim primjerima iz prakse, govoriti o važnosti ulaganja u sebe i odlasku na razna predavanja, radionice i natjecanja. Naglasak će biti posebno na tome koliko dobar i kreativan barmen može pripomoći turističkoj ponudi, te predstaviti Hrvatski proizvod na međunarodnoj razini uz pomoć svojih originalnih kreacija.

 

Udruga barmena BELI je osnovana 2011. godine s ciljem okupljanja barmena i konobara, te promicanja i razvitka strukovnih interesa svojih članova. Okuplja barmene i konobare profesionalce, ali i potencijalne barmene i konobare radi njihovog usavršavanja kroz tečajeve unutar Udruge, te neprestano radi na podizanju kvalitete profesije barmena. Također zalaže se za trajno očuvanje digniteta struke barmena i konobara, ostvarili su suradnju s državnim tijelima za turizam, te suradnju sa domaćim i međunarodnim strukovnim udrugama barmena i konobara. Članovi sudjeluju na domaćim i međunarodnim strukovnim natjecanjima, te i sami organiziraju javne manifestacije, natjecanja, seminare i predavanja.

Idući projekt je treće izdanje međunarodnog natjecanja barmena Maraschino Flair Open koje će se tradicionalno održati u Vodicama. Kvalifikacije će se moći pratiti 4. Svibnja 2014. na glavnom trgu s početkom u 15 sati , a finale idućeg dana u noćnom klubu Opium od 20 sati. 

Iz kategorije: Vijesti