Datum objave: 24. Travanj 2014

Sutra u sklopu 'Zelene čistke' saniranje odlagališta otpada kod naselja Ključ

Nina Medić
Nina Medić

Djelatnici Nacionalnog parka „Krka“ u suradnji s volonterima iz Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata „Jastrebovi“ Šibenik, volonterima Slovenskog kulturnog društva dr. France Prešeren (sekcija Ljubitelji prirode Runolist) Šibenik i lokalnim stanovništvom, sutra će u sklopu akcija 'Zelena čistka' čistiti nelegalno odlagalište otpada između naselja Ključ i srednjovjekovne utvrde Ključica na rijeci Čikoli, nedaleko od granice Parka.

Javna ustanova „Nacionalni park Krka“  tako se i ove godine se pridružuje globalnoj volonterskoj akciji 'Zelena čistka' koje će se održati sutra 25. travnja u 9 sati između naselja Ključ i utvrde Ključica na Miljevcima.

Kroz akciju 'Zelena čistka 2014.' sanirat će se nelegalno odlagalište otpada površine oko tri hektara. Na odlagalištu se uglavnom nalazi sitni, srednji i krupni kućanski otpad, ali i ostaci građevinskog materijala.

Zelena čistka zajednička je jednodnevna akcija čišćenja nelegalnih odlagališta otpada i najveći volonterski ekoprojekt u Hrvatskoj, koji okuplja aktivne građane i organizacije, a dio je velike globalne akcije World cleanup, pokrenute 2008. Temelji se na buđenju svijesti o važnosti odgovornog gospodarenja otpadom s ciljem očuvanja okoliša, prirode i planeta Zemlje.

Iz kategorije: Vijesti