Datum objave: 24. Travanj 2014

Potpisan ugovor između Grada Šibenika i tvrtke 'Sajam automobila'

Nina Medić
Nina Medić

Početkom rujna na šibensku gospodarsku zonu Podi stiže zagrebačka tvrtka 'Sajam automobila' u čije ime je Miroslav Filipčić direktor tvrtke, jutros potpisao ugovor s Željkom Burićem, gradonačelnikom Šibenika. Tako će se na parceli od cca. 60 000 m2 od početka rujna dva puta tjedno održavati sajmene djelatnosti, točnije sajam automobila. Gradonačelnik Burić posebno je apostrofirao važnost investicija u aktualnom gospodarskom trenutku, te naglasio važnost svakog novootvorenog radnog mjesta.

Filipčić i Burić potpisali su Ugovor o osnivanju prava građenja i zakupu zemljišta kojim će navedena tvrtka u slijedećih 20 godina na području Gospodarske zone Podi održavati sajam automobila. Ugovor predviđa  mogućnost da Sajam automobila otkupi zemljište od cca 60 000 m2 na kojem je osnovano pravo građenja najkasnije u roku od 6 godina od dana potpisivanja ovog ugovora.

„S obzirom na težak gospodarski trenutak u kojem živimo svaka investicija ima dodatnu težinu, a kada tome pridodamo nova radna mjesta, jasno je da je to dobitak za naš grad. Na Gospodarsku zonu Podi želimo privući što veći broj ljudi, pa je upravo ovaj sadržaj sajmenog karaktera idealan kako bi na zonu došli posjetitelji ne samo iz Šibenika i naše županije, već i s područja čitave Dalmacije.“, kazao je gradonačelnik dr. Željko Burić.

„Djelatnost ćemo započeti do 01. rujna ove godine, a planiramo zaposliti pet stalnih djelatnika, dok ćemo u vrijeme održavanja sajma angažirati još minimalno petnaestak ljudi, pored usluga čišćenja i osiguranja same manifestacije“, kazao je direktor Sajma automobila Miroslav Filipčić.

Ponudu tvrtke prihvatilo je Povjerenstvo za raspolaganje zemljištem na Gospodarskoj zoni Podi, a potom je i Gradsko vijeće Grada Šibenika, na svojoj sjednici od 16. travnja, dalo ovlaštenje gradonačelniku da potpiše ugovor.

Iz kategorije: Vijesti