Datum objave: 22. Travanj 2014

Predstava "Four season" Plesnog ansambla "Sjene" za Međunarodni dan plesa

Diana Ferić
Diana Ferić

Cjelovečernja audio vizualna plesna izvedba "FOUR SEASONS" novi je projekt u produkciji Plesne udruge SJENE i u izvedbi plesnog ansambla SJENE kojim će u Šibeniku obilježiti Međunarodni dana plesa, 29. travnja. Predstava će tog dana biti premijerno izvedena u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku kada će i umjetnička voditeljica tog ansambla Zorana Mihelčić pred gledateljima pročitati Međunarodnu poruku plesa.

Koreografiju za predstavu „Four seasons“ osmislila je Stošija Zrinski, plesni pedagog koja već treću godinu radi sa naprednim plesačima ansambla „Sjene“, a ona je i uvježbala 25 plesača koji u njoj sudjeluju. Autor video projekcije i animacije je Tomislav Rupić dok je instrumentalne partiture klasičnih autora ( Vivaldi, Chopin, Debussy...) glazbeno oblikovala i autorski dopunila Sanja Vrančić. Kostime je osmislila:Sara Lovrić Caparin, a izradila ih je Božena Spahija- Za oblikovatelj svjetla zadužen je Joško Bakula, a organizatorica je Mihelčić

Tijekom svibnja SJENE imaju još nekoliko nastupa u HNK Šibenik,a čekaju ih i gostovanja u Kazalištu lutaka Zadar i na revijalnom nastupu najboljih plesnih ansambala Hrvatske TREPS Festivalu. Krajem svibnja, 31. 05. u HNK Šibenik SJENE su domaćin tradicionalne hrvatske plesne smotre, osme za redom pod nazivom SJENE I GOSTI. I ove godine će se pozornici kazališta izmijeniti oko 250 plesača, SJENA i njihovih gostiju iz najistaknutijih plesnih studija, škola te solista iz cijele Hrvatske.

Iz kategorije: Vijesti