Datum objave: 22. Travanj 2014

BUM! - eksplozija civilnog društva u Šibeniku u organizaciju Š.U.M -a

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenska udruga mladih organizira 25. i 26. travnja manifestaciju pod nazivom Bum! Šibenik (Budućnost udruga mladih Šibenik) koja bi, kako očekuju, trebala biti eksplozija civilnog društva.

U sklopu te manifestacije 25. travnja bit će održana  konferencije za udruge mladih i za mlade na temu "Poticanje aktivnog dijaloga mladih i lokalne samouprave" u  Gradskoj knjižnici  "Juraj Šižgorić". Sljedeći dan, 26. travnja, s početkom u 9 sati održat će se  sajam udruga na šibenskoj Obali dr.Franje Tuđmana, ispred kluba "Azimut". Osim sajma, posjetitelji će moći sudjelovati u radionicama plesa, decoupage tehnike, žongliranja ili izrade prirodne kozmetike.

„ Niz je razloga zbog kojih organiziramo ovu manifestaciju. Ne možemo čekati da se politike o nama donesu bez nas i mislimo kako sve udruge moraju moći artikulirati svoje probleme i potrebe u javnom prostoru. Osim toga, kada nas pogodi nečija odluka ili djelovanje nemamo pravo reći da nam se to ne sviđa, ako nismo barem pokušali djelovati na procese donošenja takvih odluka. Moramo izaći prema van s našim potrebama, ukazati na njih i omogućiti im prepoznavanje u zajednici. Promjene možemo očekivati samo ako se povežemo, umrežimo i stvorimo tolerantnu i demokratsku klimu“, ističu u Šibensko udruzi mladih.

Iz kategorije: Vijesti
Označeno u: