Datum objave: 21. Travanj 2014

Biskup Ivas na misnom slavlju:Krist je s nama zauvijek

Diana Ferić
Diana Ferić

Misno slavlje na svetkovinu Uskrsa, 20. travnja, u katedrali Sv. Jakova u Šibeniku predvodio je šibenski biskup Ante Ivas. U homiliji je poručio kako nema potrebe bježati od radosnog događaja uskrsnuća. Po događaju uskrsnuća Krist je s nama zauvijek. 
Potom je ukazao kako mi, današnji vjernici, razumijemo Isusove učenike koji su se razbježali. Živimo u vremenima u kojima se mnogima nade ruše u beznađe. Nadali smo se istinskoj slobodi, životu u miru i blagostanju; a kao da prave slobode ima sve ma nje. Sve više susrećemo zla u kojima umiru temeljne vrednote obiteljskoga i narodnog života kojima smo se nadali i za koji su se mnogi borili i dali svoje živote. Svakodnevno se susrećemo s povredama temeljnih ljudskih vrijednosti i prava na častan ljudski život. Gledamo kako se ruši dostojanstvo naroda. Silom vlasti nameću se razne opskurne uvozne ideologije koje nisu u prilog ni budućnosti i života našeg naroda. "Jesmo li kao narod pali u beznađe", to tjeskobno pitanje čujemo odasvud. To pitanje trebamo danas postaviti našem uskrsnom Gospodinu. 
Biskup je potom poručio kako ima nade. Ta nada je Uskrsli Krist. Uskrsnućem Bog je odvalio kamen sa svih grobova pokopanih ljudskih nada. Uskrs je najveća vijest za ljude u povijesti, htio to neko priznati ili ne. Bog je u Isus Kristu postao čovjek da nasuprot svim silama zla Božjom ljubavi otvori obzore života koje Bog nudi i daruje. Isus je uskrsnuo da nam vrati poljuljanu vjeru da život uz Boga može biti bogat ljubavlju pravdom i solidarnošću. Uskrsnućem Isus Krist svjedoči da čovjek i narodi u zajedništvu života s Bogom i bližnjima mogu i na zemlji živjeti bolje i sretnije životom u izobilju.
Krist je uskrsnuo. Tu radosnu vijest Crkva javlja danas svakom čovjeku i narodu. Uskrsli ostaje s nama živ i u svim događajima do svršetka svijeta. Vraća nam vjeru u ljudsko dostojanstvo. Uskrsni nas vodi na Božje izvore života, poručio je biskup Ivas.

Iz kategorije: Vijesti