Datum objave: 15. Travanj 2014

Ministarstvo pomorstva i Županijska lučka uprava financiraju uređenje rive u Tisnu

Diana Ferić
Diana Ferić

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture i Lučka uprava Šibensko – kninske županije financirat će nastavak radova na uređenju Obale sv. Marzina u Tisnu, na prostoru Trga Rudina. Sporazum o tomu potpisali su danas dr.sc. Siniša Hajdaš Dončić, ministar tog ministarstva i Željko Dulibić, ravnatelj Lučke uprave Šibensko-kninske županije.

Druga faza radova odnosi se na uređenje obale i rive i graditi će se u dužini od 200 metara po projektu dipl. ing. Boška Kozine, a to će znatno smanjiti prelijevanje mora na Trg Rudina. Vrijednost radova je 3 milijuna kuna, od čega Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture osigurava 2 milijuna kuna, a po 500.000,00 kuna osigurat će se iz proračuna Lučke uprave Šibensko-kninske županije i Općine Tisno.

„To je nastavak značajnog projekta koji je započeo prošle godine i koji za vrijeme jakog juga zaustavlja prelijevanje valova na prometnicu i šetnicu Obale Sv. Martina. U 2013. godini za ovaj projekt od vitalnog značaja za Tisno, utrošeno je 3,6 milijuna kuna, a osiguranjem dodatnih sredstava investicija će biti zaokružena“, kaže Ivan Klarin, načelnik Općine Tisno

Radovi će se započeti nakon provedene javne nabave, a obzirom na trajanje tog procesa i nadolazeću turističku sezonu, to će biti na jesen ove godine.

Iz kategorije: Vijesti