Datum objave: 15. Travanj 2014

Draganu Paravinji ponovno će se suditi za ubojstvo Antonije Bilić

Nina Medić
Nina Medić

Vrhovni sud Republike Hrvatske uvažio je žalbu Ankice Giljanović, odvjetnice Dragana Paravinje i ukinuo presudu kojom je osuđen na jedinstvenu zatvorsku kaznu od 40 godina zbog pokušaja silovanja i teškog ubojstva Antonije Bilić, te će mu se ponovno suditi kroz mjesec dana, javlja portal 24sata.

„Vrhovni sud je uvažio žalbu obranu i ukinuo dio presude koji se odnosi na pokušaj silovanja i teško ubojstvo, a dosuđenih pet godina zatvora za drugi pokušaj silovanja preinačio je u kaznu od četiri godine i šest mjeseci. Ponovljeno suđenje može očekivati u roku od mjesec dana“ potvrdio je za 24 sata Branko Ivić, glasnogovornik Županijskog suda u Šibeniku.

Presuda je ukinuta zbog 'pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja' u slučaju Antonije Bilić te će mu se za to ponovno suditi u istom sastavu sudskog vijeća, dakle Paravinji će opet suditi sutkinja Nivel Nikolac.

Vijeće županijskog suda u Šibeniku pod predsjedanjem sutkinje Nives Nikolac 19. listopada 2012. godina proglasila ga je krivim za pokušaj silovanja i teško ubojstvo maloljetne autostoperice Antonjie Bilić, te  pokušaj silovanja Omišanke M. D. Za pokušaj silovanja Antonije Bilić osuđen je na šest godina, za teško ubojstvo na 35 godina, a za pokušaj silovanja autostoperice Marijane Damijan na još pet godina, što mu je sve zajedno objedinjeno u jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 40 godina.

Na izricanju kazne rekao je da je taj sud gori od onoga u Jasenovcu. Odrekao se prava na žalbu i svojoj odvjetnici, Ankici Giljanović koja mu je dodijeljena da ga brani po službenoj dužnosti, zabranio je da se žali u njegovo ime. Na njegovu sreću, Vrhovni sud je žalbu braniteljice ocijenio dopuštenom i sada je odlučio ukinuti presudu i naložiti novo suđenje, pišu 24 sata.

Iz kategorije: Vijesti