Datum objave: 15. Travanj 2014

Projekt uređenja obale Sv. Martina u Tisnome ide dalje

Nina Medić
Nina Medić

Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture osiguralo je sredstva za nastavak uređenja Obale sv. Martina u Tisnome, projekta od vitalnog značaja za Tisno, koji je započeo 2013. godine i tada je utrošeno je 3,6 milijuna kuna, dok je vrijednost druge faze radova 3 milijuna kuna.  Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture osigurava 2 milijuna kuna, a po 500.000 kuna financirati će se iz proračuna Lučke uprave Šibensko-kninske županije i Općine Tisno.

Sporazum o sufinanciranju i nastavku radova potpisali su  Siniša Hajdaš Dončić, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture i Željko Dulibić, ravnatelj Lučke uprave Šibensko-kninske županije.

Druga faza radova odnosi se na uređenje obale i rive i graditi će se u dužini od 200 metara po projektu dipl. ing. Boška Kozine. Dovršenjem projekta znatno će se smanjiti prelijevanje mora na području Trga Rudina.

Nastavak je to značajnog projekta koji je započeo prošle godine i koji za vrijeme jakog juga zaustavlja prelijevanje valova na prometnicu i šetnicu Obale Sv. Martina,  a osiguranjem dodatnih sredstava investicija će biti zaokružena. 

S radovima će se započeti nakon provedene javne nabave, a obzirom na trajanje tog procesa i nadolazeću turističku sezonu, početak radova očekuje se na jesen ove godine.

Iz kategorije: Vijesti