Datum objave: 10. Travanj 2014

Uhićen 26-godišnji Šibenčanin, predvodnik skupine pljačkaša crkava

Nina Medić
Nina Medić

Organizator i vođa skupine koja je u razdoblju od 1.do 27.ožujka ove godine opljačkala niz crkava u Šibensko-kninskoj, Splitsko-dalmatinskoj i Zadarskoj županiji, 26-godišnji Šibenčanin uhićen je i stavljen u pritvor Policijske uprave Šibensko-kninske.

Policija 26-godišnjaka sumnjiči za 22 kaznena djela teških krađa na štetu sakralnih objekata, od čega 13 kaznenih djela na našem području,  6 kaznenih djela na području Policijske uprave Zadarske i 3 kaznena djela na području Policijske uprave Splitsko-dalmatinske.

Kako javlja policija, utvrđeno da je  Šibenčanin u ulozi organizatora i planera zajedno s već prijavljenima 28-godišnjakom iz Pokrovnika i 20-godišnjakom iz Šibenika koristeći saznanja da sakralni objekti nemaju nikakav oblik zaštite provaljivao  ulazna ili bočna vrata tih objekata , te otuđivao novac od milodara i zlatni nakit.

Trojica osumnjičenih su u tim prilikama u pojedinim sakralnim objektima razbacivali predmete , te oštetili kipove i slike vrijedne oko 30 000 kuna. Osumnjičeni 26-godišnjak se u izvršenju ovih kaznenih djela koristio raznim markama osobnih automobila, a ukradeni zlatni nakit je u vremenu od 7.do 27.ožujka prodavao u poslovnicama za otkup zlata u Šibeniku i Splitu. Utvrđeno je da je prodao ukupno 253 grama zlata čime je pribavio imovinsku korist od 33.976  kuna.

Pretragom stana i drugih prostorija kod osumnjičenog je pronađeno više komada alata koji su korišteni za izvršenje navedenih kaznenih djela.Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni 26-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.

Iz kategorije: Vijesti