Datum objave: 09. Travanj 2014

Veleučilište u Šibeniku dobiva svoj prvi studentski bal i zakladu za studente

Nina Medić
Nina Medić

Dvije novosti u životu šibenskog veleučilišta i studentskom životu najavio je  Matija Blaće, predsjednik Studentskog zbora  i to  organiziranje Studenstkog bala i naklade za studente.

Po prvi put u povijesti Veleučilišta u Šibeniku organizira se Studentski ples, manifestacija koja ujedinjava studente, profesore i prijatelje VUŠ-a. Uz svečanu večeru i zabavni program s nastupom grupe „Dišpet“, ovaj događaj obilježit će i predstavljanje humanitarne „Zaklade za studente Veleučilišta u Šibeniku“ uz koje će biti organizirana i prodaja umjetničkih djela šibenskih studenata , izloženih na večerašnjoj izložbi,  u svrhu stjecanja osnovnih sredstava za rad zaklade. Uz to,  dodjelit će se i pohvalnice najistaknutijim studentima tijekom ove akademske godine. Događaj organizira Studentski zbor u suradnji s upravom Veleučilišta u Šibeniku, a datum održavanja je 23.travnja u restoranu hotela Niko u Solarisu, s početkom u 20 sati.

Osnovni cilj „Zaklade za studente Veleučilišta u Šibeniku“ je stvaranje sustava kojim bi se moglo pomoći studentima čije je studiranje u opasnosti prekida uslijed nepredviđenih životnih okolnosti poput nesreća ili bolesti studenta ili članova najbliže obitelji koji uzdržavaju studenta. Zaklada neće djelovati po klasičnom stipendijskom načinu rada, već donosi odluke o isplaćivanju pomoći prema trenutnim potrebama i životnim okolnostima studenata Veleučilišta kojima je takva pomoć potrebna.

Uz to, ostavljena je mogućnost nagrađivanja studenata koji se istaknu svojom izvrsnošću te poticanja inovativnih studentskih projekata ukoliko su humanitarne potrebe Zaklade ispunjene.

Zaklada je nastala kao ideja Studentskog zbora o pružanju vršnjačke pomoći svojim kolegama, a naslanja se i na sve prisutniji koncept društveno odgovornog poslovanja po principu stvaranja jednakih mogućnosti.

Ustroj i početak rada Zaklade će biti predstavljeni na Studentskom plesu  u Solarisu.

Iz kategorije: Vijesti