Datum objave: 03. Travanj 2014

Dani janjevačke riječi u Osnovnoj školi Kistanje

Nina Medić
Nina Medić

Tradicionalna smotra „Dani janjevačke riječi“ , u organizaciji Udruge „Janjevo“ iz Zagreba i Udruge mladih ATLAS iz Kistanja u suradnji s Osnovnom školom Kistanje i Župnim uredom sv. Nikole u Kistanjama, održat će se u Osnovnoj školi Kistanje od4. do 6.  Travnja.

Smotra„Dani janjevačke riječi“ je manifestacija stvaralaštva janjevačke zajednice koja je vezana uz etnografsku, jezičnu i glazbenu baštinu u Hrvatskoj i izvan nje a sve u cilju otkrivanja, razvijanja, poticanja, promicanja kreativnosti i stvaralaštva djece i mladeži iz janjevačkih zajednica.

Posebnost smotre je u tome što će nosioci smotre biti djeca i mladež, stvaratelji uradaka koji tematiziraju život janjevačke zajednice na janjevačkom govoru. Na smotri će sudjelovati školska djeca i mladi iz Zagreba, Kistanja a potvrđen je dolazak i djece iz Janjeva (Kosovo) koja dolaze u pratnji janjevačkog župnika don Mateja Palića.

O odabiru najboljih radova smotre, koji će biti prezentirani u nedjelju, 6. travnja 2014. godine, odlučuje stručno povjerenstvo smotre. 

Iz kategorije: Vijesti