Datum objave: 01. Travanj 2014

Terraneo festival samo u prve dvije godine imao gubitak od čak milijun eura

Diana Ferić
Diana Ferić

Tvrtka Terra Neo Šibenik, koja je protekle tri godine u Šibeniku organizirala uspješan Terraneo festival i dobila veliku naklonost domaće publike, zabilježila je samo u prve dvije godine u svom poslovanju gubitak od oko milijun eura pa su  prema financijskim pokazateljima svrstani  u najlošiju, E 2 skupinu. Za prošlu godinu podaci još nisu objavljeni, ali teško je vjerovati da se bilo što promijenilo.  Imaju samo jednog zaposlenog.

 

Toliki gubici, koji svjedoče da iza uspješne organizacije ne stoje i uspješni financijski  rezultati te da s te strane Terraneo festival nije bio nimalo uspješan, vjerojatno su glavni razlog što se odustalo od njegove organizacije ove godine, a ne nerazumijevanje  gradskom vlasti za nove potrebe Festivala,, kako tvrde novi vlasnici te tvrtke. Jedini član Uprave sada je Daryl Kevin Fidelak, a lani su iz Uprave izašli i Luka Pavić, Mate Škugor i Hrvoje Jelković , domaće snage koje su u početku nosile taj festival.
 

O razlozima neodržavanja Terranea, o čemu su najprije dugo šutili, Luka Pavić je,  podsjećamo, nedavno  kratko priopćio.“ Organizacija festivala odlučila je donekle promijeniti festivalski koncept te već mjesecima blisko surađuje s gradom Šibenikom u traženju nove adekvatne festivalske lokacije, pogodne za daljnji razvoj i novu viziju Terranea. Međutim, unatoč svim dosad uloženim zajedničkim naporima, nova lokacija nije pronađena na vrijeme koje bi nam dozvolilo organizaciju pravog izdanja Terraneo festivala 2014“, napisao je, najavivši novi festivalski koncept koji je očito nužan, s obzirom na gubitke koji su stvoreni. S takvim istim priopćenjem obavjetsili sui  gradsku vlast  da ove godine neće biti Festival.
 

Razlog neuspješnom financijskom poslovanju, koje naravno ne spominju, ali riječ je o javnim podacima koji su objavljeni, sigurno je nesrazmjer troškova i prihoda iako su organizatori sve godine tvrdili kako su prodali oko 40 000 ulaznica.
 

Predstavnici gradske vlasti su također uvjereni da su veliku gubitci u poslovanju glavni razlog odustajanja od Terranea. „Mi smo bili spremni razgovarati o svemu i podržati ih no organizator nije prema nama izašao s konkretnim prijedlozima niti zahtjevima“, kaže Danijel Mileta, zamjenik šibenskog gradonačelnika.

Iz kategorije: Vijesti
Označeno u: