Datum objave: 27. Ožujak 2014

Sutra u Šibeniku tribina “Izbori za Europski parlament: zašto je moj glas važan?”

Nina Medić
Nina Medić

Predstavnici iz ureda za informiranje Europskog parlamenta boravit će sutra u Šibeniku gdje će u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić održati tribinu "Izbori za Europski parlament 25. 5. 2014: zašto je moj glas važan?" na kojoj će sa Šibenčanima komunicirati o izlaznosti na europske izbore. Također bit će predstavljen i program 'Europa za građane 2014-2020'.

Na tribini će govoriti Violeta Simeonova Staničić, voditeljica ureda za informiranje EP u RH, Jelena Berković, iz GONG-a, dr. sc. Hrvoje Špehar,  saFakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, i Martin Mrša, izvršni direktor Udruge mladih 'Mladi u EU'

Zainteresirani građani, predstavnici lokalnih vlasti, nevladini aktivisti i novinari imat će se prilike pobliže upoznati i s programom 'Europa za građane 2014-2020' kojega će predstaviti Marta Raljević, iz Ured za udruge Vlade RH. Događanje moderira Andrea Čović Vidović, odnosi s javnošću, Ured za informiranje EP-a u RH, a organizator je Europski parlament, Ured za informiranje u Republici Hrvatskoj. Ovaj program usmjeren je na promicanje aktivnog europskog građanstva s ciljem jačanja građanske participacije u Europskoj uniji i izravnog utjecanja na njene politike.

Ured će posjetiti još Zadar i Split gdje će građanima i lokalnim medijima nastojati približiti nadolazeće europske izbore i problematizirati pitanje izlaznosti i građanske participacije u izborima. 

Događanje u Gradskoj knjižnici počinje sutra u 16 sati.

Iz kategorije: Vijesti