Datum objave: 25. Ožujak 2014

Ništa od proglašenja elementarne nepogode u Drnišu

Nina Medić
Nina Medić

Elementarna nepogoda na drniškom području, koje je jučer pogodilo snažno nevrijeme s jakom tučom uslijed čega su oštećeni građevinski objekti i poljoprivredne kulture, ipak neće biti proglašena. Potvrdio je to Goran Pauk, župan Šibensko- kninski za Radio Drniš koji je kazao kako nije problem proglasiti stanje, nakon što dođe inicijativa grada, ali nema tu, kako kaže, velike sreće: "Država za to nije imala sredstava ni ad je stajala bolje. Preporuka je stoga da građani osiguraju svoje nasade i usjeve ", kazao nam je župan Pauk za Radio Drniš.

Josip Begonja, Ggradonačelnik Grada Drniša, zatražio je danas proglašenje elementarne nepogode nakon što je obilna tuča, koja je padala preko sat vremena, stvorila sloj leda debljine 10 – 20 cm, ponegdje i više, a tijekom noći se smrznula.

Nevremenom su pogođena područja naselja Badanj, Siverić, Tepljuh, Miočić, Biočić, Štikovo, Kanjane, Parčić i Kadina Glavica te sam grad Drniš. Tuča je uzrokovala štete na građevinskim objektima (na obiteljskoj kući u Badnju urušio se krov), zatim u centru grada Drniša urušio se krov starog kina (smješten u zaštićenoj jezgri grada Drniša), te sada cijela zgrada predstavlja opasnost za prolaznike, piše portal drnišnews.

Tuča je najviše oštetila voćke u cvatu (trešnje, šljive, breskve) i otukla plodove mladih bajama, navodi gradonačelnik Begonja u dopisu županu Pauku.

FOTO: radiodrnis.hr/drnišnews

Iz kategorije: Vijesti