Datum objave: 25. Ožujak 2014

Kultni Festival dalmatinske šansone možda se održi na tvrđavi svetog Mihovila

Diana Ferić
Diana Ferić

Nije isključeno da će ovogodišnji Festival dalmatinske šansone biti održan na tvrđavi svetog Mihovila o čemu je bilo riječi na današnjem sastanku gradonačelnika  Grada Šibenika Željka  Burića, njegovog zamjenika  Nikice  Penđe i pročelnice  za društvene djelatnosti Mirjane Žurić s direktorom  Šansone Brankom  Viljacem .

 

„Odluku o mjestu na kojem ćemo slušati ovogodišnje 17. izdanje Šansone donijet ćemo zajedno s Gradom Šibenikom u obostranom interesu“, kazao je Branko Viljac prenoseći i stav i Duška Šarca, umjertničkog direktora Šanosna naglašavajući da je riječ o  zahtjevinim  produkcijskim i tehničkim   uvjetima koje taj  festival mora ispuniti.

 

„Uređenje pristupnog puta i okoliša oko tvrđave sv. Mihovila je u tijeku kako bi se na tvrđavi mogli odvijati i zahtjevniji produkcijski programi. Nadamo se da će  ovaj prostor po okončanju radova zadovoljiti potrebe izvedbe Festivala šansone“, rekao je gradonačelnik Željko Burić.

 

Branko Viljac je istaknuo kako je u tijeku natječaj za prijavu izvođača koji će publici predstaviti svoje hitove u Večeri internacionalne glazbe i u Večeri novih skladbi koja će biti održana 22.kolovoza. Natječaj je objavljen i na internetskim stranicama šibenske šansone ali i Hrvatske glazbene unije, a uskoro će biti objavljen i u medijima.

 

Iz kategorije: Vijesti