Datum objave: 24. Ožujak 2014

Pod težinom tuče urušio se krov kuće u Drnišu

Nina Medić
Nina Medić

Uslijed nevremena praćenog  jakom tučom koje je danas popodne pogodilo drniško područje, pod teretom leda urušio se krov obiteljske kuće u Badnju, a u trenutku urušavanja u kući je bila 70–godišnja Marija Grcić, njezina nevjesta Dušanka i dvoje djece, no na sreću nitko nije stradao, javlja Radio Drniš.  

 "Nakon Domovinskog rata krov je podignut uslijed obnove, prije 12 godina. Gornji kat nema ploču i stolice. Bila sam kod svoje kuće u Drnišu kad me nećakinja nazvala i kroz suze kazala da je pao krov. Nevjesta mi je u šoku a i njezine cure, imaju 12 i 15 godina", kazala je Hermina Vukušić za Radio Drniš. "Vidi se koliko je kvalitetno obnova obavila svoj posao. Na svu sreću nitko nije stradao i to je najvažnije", dodala je Hermina.

Upomoć su prvi pristigli susjedni i rodbina,a  potom i vatrogasci, HGSS i HEP. Nevrijeme praćeno snažnom tučom i grmljavinom započelo je iza 15 sati. Cijelo područje ubrzo se zabijelilo, kao da je pao snijeg. Krupa je neprestano padala duže od pola sata.

Prema mjerenjima meteorološke postaje 'Šibenik–metea'  u Drnišu tijekom dana palo je 13 litara kiše po metru četvornome, a temperatura zraka se u kratkom vremenu sa ugodnih 14°C spustila na 7°C, koliko se mjerilo u 16 h.

Kako Radio Drniš doznaje od Željka Bilaća, voditelja Hrvatskih cesta, Nadcestarije Drniš, u trideset godina dugom radnom vijeku nikada ranije nije vidio ništa slično: "Dvadeset centimetara leda na prometnici nakon krupe nikada nisam vidio. Ralice rade kao da je pao snijeg. Temperatura zraka trenutno je oko 3 stupnja, ako se nastavi spuštati tijekom noći početi ćemo posipati sol i šljunak", kazao je Bilać.

Josipa Begonje gradonačelnik Drniša, obišao je obitelj u Badnju, i kazao kako će sutra od Gorana Pauka, župana Šibensko- kninskog, zatražiti proglašenje elementarne nepogode u Drnišu.

FOTO: radiodrnis.hr/

Iz kategorije: Vijesti