Datum objave: 24. Ožujak 2014

Šibensko Veleučilište u četvrtak priprema prezentaciju turističkih trendova s ITB sajma

Nina Medić
Nina Medić

Studenti i nastavnici Veleučilišta u Šibeniku predstavit  će ovaj četvrtak IPA projekt 'Usvajanje principa HKO-a u sustavu visokog obrazovanja u sektoru turizma' kojeg su dio te će prezentirati najnovije turističke trendove s kojima su se upoznali na ovogodišnjem 'Internationale Tourismus-Börse' sajmu u Berlinu.

Turistički sajam je ispunio sva očekivanja studenata i nastavnika, te je izvrsna prilika i primjer kako se u turističku ponudu i obrazovni sektor mora stalno ulagati zbog stjecanja novih znanja, kompetencija i vještina potrebnih za prilagođavanje potrebama, željama i zahtjevima turista.

Studenti i nastavnici Veleučilišta u Šibeniku prisustvovali su vodećem turističkom sajmu u svijetu - ITB Berlin u sklopu projekta IPA – 'Usvajanje principa HKO-a u sustavu visokog obrazovanja u sektoru turizma',  studenti i nastavnici šibenskog Veleučilišta, zajedno sa partnerskim institucijama Visokom poslovnom školom Libertas, Međimurskim veleučilištem iz Čakovca, Visokom školom za menadžment u turizmu i informatici iz Virovitice

Temeljna svrha studijskog putovanja je bila upoznavanje studenata i nastavnika sa turističkim trendovima, kao i stjecanje budućih kompetencija koje će poslodavci tražiti u turizmu. Studenti i nastavnici su sudjelovali na raznovrsnim predavanjima koje su uključivale ITB Hospitality Day, ITB Destination Day - prezentaciju globalnih turističkih destinacija, Business Travel Strategy Day - trendovi u turističkim putovanjima, ITB Experts Forum Wellness  - wellness turizam i eTravel Stage Day - turizam kroz nove tehnologije.

U četvrtak 27. ožujka od 13 do 14 sati studenti i nastavnici Veleučilišta u Šibeniku na Trgu Andrije Hebranga 11 posjetitelje će upoznati s: Razvojem održivog turizma, Wellenss i spa trendovima ,Trendovima u turističkim putovanjima – svemirski turizam i poslovna putovanja za žene, Promocijom putem web stranica iMarketinškim potencijalima na digitalnom tržištu.

Iz kategorije: Vijesti