Datum objave: 20. Ožujak 2014

Klarin odgovorio na optužbe da netransparentno postupa s općinskom imovinom

Diana Ferić
Diana Ferić

 Načelnik Općine Tisno Ivan Klarin reagirao je danas priopćenjem za  javnost  na optužbe oporbenih vijećnika u  toj općini da je netransparentan  postupak   raspisivanja natječaja za  pokazivanje inteersa za izgradnjuu turističkog kompleksa na lokaciji Prislige – Jazina.

„Jedna od glavnih aktivnosti  mojih suradnika i mene  je donošenje Urbanističkoh plana uređenja uvale Prisliga-Jazina na temelju kojeg je Republika Hrvatska u vlasništvo Općine Tisno prebacila zemljište od 64000 četvornih  u ugostiteljsko-turističkoj zoni. Općina imovine time se povećala za 30 milijuna kuna, a vrijedi napomenuti kako navedeno zemljište nikada prije nije bilo u vlasništvu Općine.

Provodeći ovaj projekt, javno, jasno i transparentno, raspisali smo (neobvezujući) Javni poziv za iskazivanje interesa za izgradnju turističkih kapaciteta u zoni Prisliga-Jazina. Ista praksa je uobičajena svugdje u svijetu, kada se radi o značajnim financijskim projektima.

Iako sam kao načelnik Općine ovlašten pratiti tok natječaja samostalno, na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća predložio sam imenovanje Povjerenstva za praćenje natječaja. Općinsko vijeće taj je prijedlog prihvatilo, te su u Povjerenstvu Jelena Obratov (HDZ), Ante Marača (Hrvatski Laburisti) te Ivan Klarin, kao načelnik.

Na zahtjev Tišnjanskog ogranka Hrvatskih laburista, predložio sam sazivanje sjednice Općinskog Vijeća na kojoj smo definirali uvjete natječaja. Materijali su dostavljeni svim vijećnicima, te su također objavljeni na službenim Internet stranicama Općine. Time smo dokazali transparentnost projekta te svim zainteresiranim građanima i investitorima omogućili uvid u dokumente projekta.

Prijedlog plana uputio sam Općinskom vijeću kao legitimno izabran načelnik, a na njegovim vijećnicima je da takav plan prihvate ili odbiju, naravno,  svatko prema svojoj savjesti.

Nakon ovakve procedure, neugodno sam iznenađen činjenicom da me se optužuje zbog netransparentnosti u provođenju postupka raspolaganja općinskom imovinom. Još jednom, naglašavam da su svi materijali dostupni i da će konačnu odluku o izboru investitora donijeti Općinsko vijeće.“, ističe Klarin dodajući da  su se općinskoj upravi javili ozbiljni investitori  zainteresirani za taj projekt.

Optužbe na svoj račun smatra „prepucavanjima  u cilju stjecanja jeftinih političkih poena koja   idu isključivo na štetu Općine Tisno i svih njenih građana, a vijećnicima Hrvatskih laburista i HDZ-a poručuje da su  imali prilike osam pa čak i 12 godina napraviti bilo što za razvoj Općine, ali da  nisu napravili ništa  pa su zadnji koji bi trebali nekome dijeliti lekcije.

 

Iz kategorije: Vijesti