Datum objave: 17. Ožujak 2014

Ivan Klarin prijavio Grad Knin zbog ignoriranja opasnog onečišćenja

Nina Medić
Nina Medić

Ivan Klarin, saborski zastupnik i načelnik Općine Tisno prijavio je Grad Knin Ministarstvu zaštite okoliša i prirode, Upravi za inspekcijske poslove, pomoćniku ministra Goranu Hefferu i Ministarstvu zdravlja zbog nepoduzimanja potrebnih koraka nakon pravomoćne sudske presude iz 2012. u kojoj se nalaže Grad Knin mora sanirati područje iz kojeg izlijeva kninska gradska  kanalizacija i koje je zatrovano teškim kovinama, opasnima za čovjeka i prirodu.

Podsjetimo, Ivan Klarin je prošli tjedan nakon obilaska spornog područja u Kninu optužio Josipu Rimac, gradonačelnicu Knina da godinama izbjegava odgovornost i šuti o opasnosti koja prijeti čitavom slivu Krke i zdravlju stanovništva gotovo čitave Šibensko-kninske županije nakon čega je Rimac opovrgnula optužbe tvrdeći kako je Klarin pobrkao parcele. Presuda kojom je Klarin mahao, kako kaže Rimac, ne tiče se mazutne mrlje na koju je upućivao Klarin, nego jedan kilometar udaljene lagune s fekalnim vodama koja se nalazi na katastarskoj čestici 4223/1 KO Knin.

U današnjem priopćenju Klarin još jednom je uputio osobni apel Gradonačelnici Knina, umjesto iznošenja neistina (o pobrkanim lokacijama i presudi), da hitno postupi po pravomoćnoj presudi, te da se sanira navedeno područje, a što je još prije godinu i pol dana izrečeno u presudi Županijskog suda u Šibeniku.

 „Iz analiza Zavoda za javno zdravstvo utvrđeno je i onečišćenje sliva rijeke Krke preko njenog pritoka Orašnice. Zbog katastrofalnih nalaza, te zbog nepostojanja volje grada Knina da zaštiti zdravlje građana, zatraženo je hitno djelovanje oba Ministarstva, te Inspekcije zaštite okoliša, kako bi se problem što prije sanirao“, priopćio je Klarin.

Na upućena pitanja Ministarstva su dužna odgovoriti u roku od 30 dana. Nakon postupanja Ministarstva, javnost će biti obaviještena o njihovom nalazu.

FOTO: sibenik.sdp.hr

Iz kategorije: Vijesti