Datum objave: 13. Ožujak 2014

Oproštaj od Marine Radić Belamarić na komemoraciji u šibenskom kazalištu

Nina Medić
Nina Medić

Obitelji, prijatelji i kolege oprostili su se danas od Marine Radić Belamarić, novinarke koja je ostavila značajni pečat u hrvatskom novinarstvu, na komemoraciji održanoj šibenskom kazalištu.

Prijatelji i kolege u svojim govorima istaknuli su kako će Marinu pamtiti kao veliku novinarku ali prvenstveno kao čovjeka. “Danima smo se pripremali za tu vijest, a opet nekako vjerovali da će Marina, uporna i ustrajna kakva je uvijek bila, ona koja ne odustaje, ona koja se uvijek bori do kraja – nekako smo vjerovali da će pobijediti i tu opaku bolest. Nije uspjela… A mi, kao i svi u takvim trenucima, uvijek nepripremljeni na vijest da je više nema”, rekla je na početku komemoracije Živana Podrug, dugogodišnja kolegica Marine Radić Belamarić.

„Samo na dva načina novinar postaje vijest. Kada primi nekakvu nagradu ili preseli u nebesku redakciju. Marina je bila istinski novinar, ali prije svega bila je dobar čovjek i zato su je poštovali čak i oni koji je nisu voljeli“, rekao je HTV-ov novinar Hrvoje Gunjača.

Prisjećanje na studentske dane kada je Marina bila marljiva studentica, ali i prava prijateljica na koju se uvijek moglo računati obilježilo je govor Marine Jurković velike prijateljice preminule novinarke .

Hrvoslav Pavić, predsjednik šibenskog ogranka HND-a pročitao je pismo oproštajno pismo  predsjednika HND-a Zdenka Duke. „Marina je bila novinarka od svoje 14 godine, i to novinarka u najboljem smislu te riječi. Nije kalkulirala, vođena profesionalnim, novinarskim instinktom bila je spremna uvijek reći istinu, bez obzira na moguće posljedice“, stajalo je između ostalog u pismu.

Marina  Radić umrla je jučer u 57. godini  izgubivši bitku s teškom bolešću kojoj se godinama hrabro opirala, jednako hrabro  kao što je više  30 godina radila novinarski posao. Glas koji je Šibenčanima u najtežim ratnim danima u skloništima ulijevao spokoj i nadu, kako su napisale njezine kolege. Radila je kao voditeljica i novinarka na Radio Šibeniku, bila je urednica Radio Ritma, surađivala je s brojnim nacionalnim medijima, a od  2008. godine vodila je HTV-ov šibenski studio.

Iz kategorije: Vijesti