Datum objave: 13. Ožujak 2014

Predavanje Tonina Picule na šibenskom Veleučilištu

Nina Medić
Nina Medić

Šibenčanin Tonino Picula, zastupnik u Europskom parlamentu sutra će na Veleučilištu u Šibeniku održati predavanje  na temu „Hrvatska, EU i Jugoistočna Europa - izazovi pred europske izbore 2014.“

Zastupnik Picula osvrnut će se na političku situaciju u Europskoj uniji uoči izbora za Europski parlament i njenom susjedstvu s posebnim naglaskom na Ukrajinu, jugoistočnu Europu i južni Mediteran. Bit će riječi i o položaju mladih u Europskoj uniji, s obzirom na gospodarsku i financijsku krizu, te o mogućnostima koje im stoje na raspolaganju.

Podsjećamo, Tonino Picula, obnašao je i dužnost ministra vanjskih poslova u mandatu Vlade 2000. do 2003. godine. Pored toga je kao zastupnik EU Parlamenta i član delegacije vanjskopolitičkog odbora EU Parlamenta boravio u Kijevu te će prenijeti svoje dojmove iz tog najvećeg Europskog kriznog žarišta. Svi studenti i zainteresirani građani pozivaju se na izlaganje koje će se održati u petak, 14. ožujka u 18:00 sati, na šibenskom Veleučilištu u Dvorani „A“.

Predavanje organizira Ured zastupnika u Europskom Parlamentu Tonina Picule u suradnji sa Studentskim zborom Veleučilišta u Šibeniku.

Iz kategorije: Vijesti