Datum objave: 12. Ožujak 2014

Velibor Krasić na čelu šibenske Zajednice obiteljskog smještaja

Nina Medić
Nina Medić

Velibor Krasić, šibenski turistički djelatnik izabran je danas za predsjednika Sekcije zajednice obiteljskog smještaja pri Županijskoj komori Šibenik, Strukovne skupine obiteljskog smještaja za šibensku subregiju na osnivačkoj sjednici održanoj danas u gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić. Tina Vickov, vlasnica turističke agencije i predsjednica Udruge „Raspršeni hotel Šibenik izabrana je za njegovu zamjenicu.

Županijska komora Šibenik druga je u Hrvatskoj, nakon Rijeke uspjela na ovaj način povezati i organizirati privatne iznajmljivače. Cilj organiziranja privatnog smještaja kroz Zajednicu obiteljskog smještaja pri HGK je uspostava poveznice javnog i privatnog sektora, na horizontalnoj i vertikalnoj razini. Platforma za daljnji razvoj obiteljskog smještaja je podizanje standarda usluge i uređenja obiteljskih smještajnih kapaciteta, povećanje prodaje smještajnih kapaciteta u pred i posezoni, te uvođenje modela financiranja obiteljskog smještaja kroz sustav potpora  i povoljnih kredita.

 „Naša županija se može podičiti prekrasnim otocima, parkovima prirode, nacionalnim parkovima i ostalim prirodnim ljepotama i spomenicima kulture koje možemo ponuditi turistima. Obiteljski smještaj u turizmu u Šibensko-kninskoj županiji  čini 50% smještajnih kapaciteta, što dovoljno govori o potrebi postojanja jedne ovakve sekcije. Kako bismo svoju ponudu učinili što kvalitetnijom neophodno je povezivanje i udruživanje privatnih iznajmljivača,“, kazao je Velibor Krasić najavivši skoro održavanje radionica za sve zainteresirane iznajmljivače.

Predavanje voditeljice Odsjeka za turizam Županijske komore Šibenik, Ines Škaro,  pratilo je dvadesetak privatnih iznajmljivača s područja Šibensko-kninske županije. Okupljeni su iznajmljivači upoznati   s modelom organiziranja privatnog smještaja kroz sustav Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske turističke zajednice uz potporu Ministarstva turizma.

 

 

Iz kategorije: Vijesti