Datum objave: 12. Ožujak 2014

Dani sv.Partika u Šibeniku: Celtic punk svirka, irski ples, natjecanje u ispijanju pive...

Nina Medić
Nina Medić

Manifestacija koja u Dublinu svake godine okuplja više od milijun ljudi, Dani Sv. Patrika, po prvi puta ove godine slavi se u Šibeniku i to 16. i 17. ožujka u bivšem hotelu Krka.

Iako će umjesto planiranih četiri, trajati dva dana, organizatori se nadaju dobrom odazivu Šibenčana, a pravu Irsku slavljeničku atmosferu Šibenčanima će dočarati poznati celtic -punk bendovi i plesne skupine koje će izvesti tradicionalne irski ples.

"Nadamo se da ćemo uspjeti okupiti barem malo veći broj posjetitelja nego Dublin", u šali je rekao Igor Bergam, jedan od organizatora. "Iako nije vikend, vjerujemo da ćemo uspjeti izvući Šibenčane iz kuće te da će ova manifestacija postati tradicionalna u Šibeniku."

 Program je na današnjoj press konferenciji predstavio Domagoj Celner. Dani Sv. Patrika u Šibeniku počinju u nedjelju u 19 sati, a po prvi puta u Šibeniku će nastupiti poznati celitc punk bendovi The Blarney Stones i Paddy Alltars koji se samo za ovu priliku ponovno okupljaju. Uz njih, u nedjelju će nastupiti i talentirani mladi šibenski blues rock bend The Pulse.

Tradicionalni irski ples izvesti će lokalna plesna skupina Toxic, te zagrebačka skupina Irish maiden čiji je osnivač irac Paul O'Grady.

Najpoznatiji hrvatski bend inspiriran irskom glazbom 'Belfast food' zabavljati će posjetitelje u ponedjeljak, a podršku će im pružiti i domaće snage, alter rock bendovi Lent i The Passangers.

Uz glazbeni program u ponedjeljak je na programu i natjecanje u ispijanju piva, natjecanje u obaranju ruke, te izvlačenje lutrije.

 "Nažalost, zbog promjene programa na kraju nismo uspjeli dovesti legendarni šibenski bend The Strings koji su nakon duge pauze trebali zasvirati na ovoj manifestaciji, ali možemo obećati da će ih Šibenčani ipak imati prilike poslušati na jednoj manifestaciji u travnju", kazao je Bergam.

 Organizator ovog događaja je CD Media Art, a sponzori programa su Županija Šibensko-kninska, Grad Šibenik, TZ Grada Šibenika, TZ Šibensko-kninske županije te tvrtka Rivijera.

Ulaznice se mogu kupiti na ulazu u hotel Krka: dvodnevne po cijeni od 50 kuna, ili jednodnevne čije je cijena u ponedjeljak 30, a u nedjelju 40 kuna.

Iz kategorije: Vijesti