Datum objave: 04. Ožujak 2014

Zgrada autobusnog kolodvora svrstana u energetski razred D

Nina Medić
Nina Medić

Zgrada Autobusnog kolodvora u Šibeniku,koja se nalazi u vlasništvu Gradskog parkinga d.o.o., dobila je energetski certifikat kojim je svrstana u energetski razred D.

Nakon provedenog pregleda i ocjena pristiglih zahtjeva,Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitosti je sudjelovao u troškovima dobivanja energetskog certifikata u iznosu od 40 posto, dok će preostalih 60 posto osigurava Gradski parking.
Troškovi ulaganja u provedbu energetskog pregleda sa ciljem javnog izlaganja energetskog certifikata iznosili su 16 tisuća kuna.

Gradski parking d.o.o. je sudjelovao na Natječaju za dodjelu sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti,radi zajedničkog sufinanciranja energetskih pregleda zgrada i energetskih certificiranja.

Podsjetimo, energetski certifikat moraju imati sve zgrade javne namjene koje imaju ukupnu korisnu površinu veću od 500 m², a od 9. srpnja 2015.veću od 250m.

Gradski parking d.o.o. u čijem se vlasništvu nalazi zgrada Autobusnog kolodvora ima za cilj brinuti o potrošnji energije te svakodnevno nastojimo iskoristiti sve mogućnosti kako bi povećali energetsku efikasnost.
 

Iz kategorije: Vijesti