Datum objave: 28. Veljača 2014

Nevrijeme sinoć pogodilo okolicu Šibenika, tuča zatrpala Vodice i Pirovac

Nina Medić
Nina Medić

Jako grmljavinsko nevrijeme zahvatilo je sinoć nešto prije 20 sati područje Pirovca i zaleđa Vodica. Nekoliko centimetara leda prekrilo je cijelo područje Pirovca, a zbog leda došlo je do prometne nesreće zbog koje je promet lokalnom cestom bio usporen, javlja Crometeo.

Iako je tuče bilo samo u dijelovima grada Šibenika, nevrijeme je znatno jače pogodilo okolicu Šibenika. Do 21 sat 32 litre oborine po kvadratnom metru palo je u Vodicama, od čega je u samo sat vremena palo 27 litara! Na otoku Prviću palo je 26 litara kiše i tuče po kvadratnom metru, a količine oborine u Šibeniku bile su znatno skromnije do spomenutog termina, od 3 do 8 litara. Prema podacima mreže postaja Pljusak.com, tijekom cijeloga četvrtka najviše oborina palo je u Vodicama. To potvrđuje tamošnje 3 postaje. Vodice Blata izmjerile su 67mm oborine, Vodice Olympia 51mm, a Vodice – sjever 41mm.

Led je također prekrio dijelove dionicu autoceste od Zadra do Šibenika, pa se i tu promet tijekom večeri odvijalo usporedno. HAK javlja da je zbog tuče i loših vremenskih uvjeta kod čvorova Benkovac i Skradin brzina vožnje ograničena na samo 40km/h, u oba smjera, piše portal Crometeo.

Tako je nakon zadarskog područja i dio šibenske regije dobio nevrijeme zbog prolaska frontalnog sustava preko Jadrana. Uz kišu i tuču, fronta je donijela i pad temperature zraka koje je na šibenskom području pala na 8 Celzijevih stupnjeva.

 

FOTO: cro-meteo

Iz kategorije: Vijesti