Datum objave: 28. Veljača 2014

Pokazne vježbe zaštite i spašavanja danas u šibenskoj luci

Diana Ferić
Diana Ferić

Središnja svečanost obilježavanja Dana civilne zaštite u Republici Hrvatskoj, u organizaciji Državne uprave za zaštitu i spašavanje, održat će se dana su Šibniku. a bit će prezentirane i vježbe zaštite i spašavnja.

Tom će prigodom u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku (Kralja Zvonimira 1), biti održana svečana sjednica, na kojoj će se pripadnicima sustava zaštite i spašavanja dodijeliti "Godišnje nagrade i priznanja za posebne zasluge u razvoju sustava".

 

U 13 sati, na središnjoj gradskoj rivi bit će održana pokazno – terenska vježba zaštite i spašavanja „Šibenik 2014.“, uz prikaz rada operativnih snaga zaštite i spašavanja.

Vježbom će biti prezentirane sposobnosti redovnih snaga zaštite i spašavanja u pružanju pomoći  ugroženom  stanovništvu i zaštiti okoliša u slučaju tehničko - tehnološke nesreće u luci.

 

Scenarij vježbe predviđa gašenje požara na benzinskoj postaji, onečišćenje mora, požar na brodu i spašavanje unesrećenih s broda.

Tijekom dana, na središnjoj gradskoj rivi, gosti će moći razgledati izložbu opreme i sredstava koja se koriste u sustavu zaštite i spašavanja.

 

Uoči svečane sjednice, u 10 sati, pred središnjim križem na gradskom groblju "Kvanj", bit će položeni vijenci i zapaljene svijeće u znak sjećanja na sve poginule hrvatske branitelje, pripadnike civilne zaštite i vatrogastva te sve preminule osobe u akcijama zaštite i spašavanja.

 

 

Iz kategorije: Vijesti