Datum objave: 24. Veljača 2014

Povlačenje tužbe šibenske bolnice protiv dr. Jurišića završilo na državno odvjetništvo

Diana Ferić
Diana Ferić

Sanacijski upravitelj  Opće bolnice Šibenik dr. Ante Županović morao je  državnom odvjetništvu predati dokumentaciju o povlačenju tužbe protiv dr. Tomislava Jurišića o vraćanju Bolnici odštete koju su morali platiti  u slučaju Cetina na temelju pravomoćne presude kojom je dr Jurišić osuđen, kazao je na današnjoj  sjednici Županijske skupštine župan Goran Pauk, odgovarajući na vijećničko pitanje.  

Župan je kazao i kako ta slučaj nije on prijavio državnom odvjetništvu  nego da je o njemu zatražio informaciju ministra zdravlja jer smatra da je dr. Županović zlouporabi položaj i  svojevoljno povukao tužbu protiv dr. Jurišića:" Dr. Županović je kao sanacijski upravitelj, bez odluke Upravnog vijeća, na svoju ruku povukao tužbu  koju e Bolnica podnijela protiv dr. Jurišića. Na taj način je bolnički proračun oštetio za više od 400 000 kuna.", objasnio je župan Pauk.

Riječ e o pravomoćnoj presudi kojom je dr. Jurišić proglašen krivim za nesavjesno pružanje liječničke pomoći talijanskom državljaninu  Riccardu Cetini.

Župan je napomenuo je i kako županijska vlast  nema nikakvih informacija o tomu što se događa u šibenskoj Općoj bolnici, ali da prema njegovim saznanjima predstoji drastično rezanje njezinih kapaciteta. Napomenuo je i kao je u Upravu imenovan član koji nije bi zaposlenik bolnice.

 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3