Datum objave: 21. Veljača 2014

Politika presudila:Nera Gojanović mora otići - tko će je naslijediti?

Diana Ferić
Diana Ferić

Kazališno vijeće HNK Šibenik na sutrašnjoj će sjednici raspravljati o radu ravnateljice Nere Gojanović nakon čega će održati i konferenciju za novinare. Kao što je poznato, aktualna gradska vlast odlučila je da Ravnateljica more otići, kako je u emisiji U ringu TV Šibenik prije dva dana kazao i gradonačelnik dr. Željko Burić. Glavni razlog su, po njegovim riječima, poremećeni međuljudski odnosi u šibenskom teatru te situacija da  je , s jedne strane   Nera Gojanović, a na drugoj strani svi zaposlenici  koji su protiv  nje objašnjava gradonačelnik Burić. Drugi razlog je što je, po njihovoj ocijeni, nije Gradu poslala realna financijska izvješća i što su se naknadno pojavili računu koji u izvješću nisu bili prikazani.

Ravnateljici Gojanović je bilo ponuđeno da sama odstupi i da ju imenuju umjetničkom ravnateljicom koja bi se bavila isključivo programom HNK Šibenik, ali ona je to odbila.“ Ja Neri skidam kapu za taj dio posla i mislim da su rezultati njezina rada u tom smislu odlični, ali istodobno se ne mogu zanemariti i odnosi unutar te kazališne kuće koji su postali nepremostiva prepreka“, kazao je dr. Burić.

Nera Gojanović,otkako su počeli ti napadi na nju i način vođenja Kazališta ne želi davati izjave za javnost. Ne prihvaća da je učinila bilo kakav bitan propust u financijskom poslovanju što će sutra obrazložiti Kazališnom vijeću,a nema namjeru sama odstupiti.

No i prije odluke Kazališnog vijeća  e ishod je jasan jer je politika presudila i članovi Kazališnog vijeća sigurno će to prihvatiti. Pitanje je što nakon smjene Nere Gojanović budući da vlast nema odgovarajućeg čovjeka za preuzimanje te kazališne kuće koja je programski posljednjih godina napravila veliki iskorak. U kuloarima se spominju neka imena, među njima i neki članovi HSLS -a, ali gradonačelnik Burić kaže da to nema veze s istinom.

Iz kategorije: Vijesti