Datum objave: 20. Veljača 2014

Gradonačelnik Burić: Obećano ćemo ostvariti u godinu i pol dana

Diana Ferić
Diana Ferić

Aktualna gradska vlast  će za godinu i pol dana, a ne za četverogodišnjeg mandata ispuniti sve što je obećala u predizbornoj kampanji, ustvrdio je i danas, na sjednici Gradskog vijeća Grada Šibenika gradonačelnik dr. Željko Burić podnoseći izvješće o svom radu.

Po  njegovim riječima, sve što je zacrtano "izvrsno" se ostvaruje . Krenuo je od  za njega jednog od najznačajnijih projekata, osnivanja Studija za energetiku kao zametka šibenskog Sveučilišta za što je ljetos potpisan ugovor sa Sveučilištem u Zagrebu. Program Studija je završen, dobio je "zeleno svjetlo" Senata Sveučilišta i u ožujku se očekuje i pozitivno mišljenje Ministarstva znanosti. Usporedno s tim Grad rješava pitanje prostora i opremanja laboratorija. Jednakom dinamikom, tvrdi gradonačelnik radi se na svim ostalim projektima od gospodarske zone Podi do Banja , prometnih čvorišta Meterize i Rokići te svega ostalog što je  planirano.

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Joško Šupe, predsjednik Kluba vijećnika SDP- ponovno je  načeo temu TEF -a i dogovora s Inom kako bi Grad Šibenik došao u posjed tog zemljišta oko čega su on i gradonačelnik polemizirali.  Šupe je, s obzirom na različite izjave koje je gradonačelnik  iznosio u medijima, tražio da se odredi  koliki je dug Ini i što je problem  u pregovorima - visina duga ili status Ininih crpki u Gradu. Gradonačelnik je ustvrdio kako  TEF ne duguje ništa Ini već  Grad Šibenik, a ponovio je  kako Grad pregovara s Inom o veličini njezinih potraživanja i rješavanju imovinskih  odnosa te da su pregovori pri  kraju i da su u korist Grada Šibenika pa se uskoro planira raspisivanje međunarodnog natječaja za taj prostor. 

Iz kategorije: Vijesti