Datum objave: 20. Veljača 2014

Španja ipak izabran za ravnatelja "Športskih objekata" - oporba protiv

Diana Ferić
Diana Ferić

Bivšeg vaterpolistu Andriju Španju imenovalo je Gradsko vijeće Grada Šibenika za ravnatelja Javne ustanove "Športski objekti". Za to su glasali vijećnici HDZ -a i Ante Gašperov Čače.

Joko Šupe pozvao je sve vijećnike da glasaju protiv jer nije riječ o tomu da se glasa  ZA ili PROTIV nekog kandidata ili stranke  već glas protiv prakse namještanja javnih natječaja ." Nije riječ o slastičarnici u kojoj se radi torta prema nečijem liku. Dosta je ove prakse jer danas su to Sportski objekti, a sutra će biti Gradska čistoća, Gradski parking ili neko treće poduzeće", zaključio je Šupe.

"Slažem se s vama gospodine Šupe, ali nastavite niz i kažite  i Lučka uprava ni Studenski centar  i Elektra .   Ako se na jednom  natječaju zvao se taj posao cijepanje drva ili posao ravnatelju javi više kandidata koji ispunjavaju uvjete onda se ide na to koji kandidat  najbolje zadovoljava kriterije.  Ja kao gradonačelnik u tom izboru nisam sudjelovao.Ne znam niti jednog kandidata osim Marka Karađole koji bi to mogao najbolje raditi. Vidite da moje mišljenje nije  uvaženo. Ne možete reći da gospodin Španja ne ispunjava uvjete i ne zadovoljava kriterije. Nije baš tako kako vi mislite da se ne poštuju kriteriji i ga neko nameće svoju volju",odgovorio je gradonačelnik Burić..

Vijećnik SDP -a Ivan Rajić je upozorio da simptomatično je da se Sistematizacija radnih mjesta u "Športskim uvjetima" mijenja nekoliko dana prije izbora ravnatelja, a Ivica Poljičak ga je ispravio da se  sistematizacija mijenjala prije raspisivanja natječaja. Naime,  promijenjeni su uvjeti tako da se više ne traži pet nego dvije godine .

 

Mira Vukšić je zanimalo  koji su  kriteriji presudili kod izbora Španje te  vodili, a da je on zadovoljio više od  drugih. Ja ću glasati protiv jer se to tako ne radi.

Ante Gašperov Čačće je kazao da je mislio glasati protiv imenovanja, ali da je je Šupin istup naveo da glasa ZA jer su se i bivša i sadašnja vlast iste. Na to je Nikica Pendžer , za širu javnost nerazumljivo odgovorio Čaći:"Gospodine Čaće odlučite se gdje ste i što ste. Znate kako nas se  vozalo u proteklo vrijeme", poručio je Pendžer

Iz kategorije: Vijesti