Datum objave: 19. Veljača 2014

Župan od ministra Zmajlovića zatražio pomoć za ubrzanje projekata Minerska i Bikarac

Diana Ferić
Diana Ferić

Izradu projektne dokumentacije projekt uređenja posjetiteljskog centra u Minerskoj, u sklopu šetnice u Kanalu svetog Ante koji je izradila Javna ustanova zaštićene prirodne vrijednosti Šibensko-kninske županije koče neriješeni imovinsko pravi odnosi s Državnim uredom za upravljanje državom imovinom, a izvori za izradu te dokumentacije su osigurani. Zbog toga je Anita Babačić Ajduk, ravnateljica te ustanove, a jučerašnjem sastanku u Uredu župana, zamolila ministra Mihaela Zmajlovića da pomogne kako bi se to što prije riješilo. Riječ je o projektu koji je Ministarstvo uvrstilo u prioritete.
Ministar Zmajlović se sastao sa župana županom Goranom Paukom i njegovim suradnicima, Sanjom Slavica Matešić, pročelnicom za zaštitu okoliša i komunalne poslove i Anitom Babačić, ravnateljicom JU zaštićene prirodne vrijednosti Šibensko-kninske županije u okviru svog posjeta Šibensko – kninskoj županiji. Na sastanku, je bila i Josipa Rimac, gradonačelnica Josipa Rimac jer se razgovaralo i o zagađenju gornjeg toga rijeke Krke u Kninu.
Razgovaralo se o onečišćenju na prostoru tvornice DIV u Kninu i važnost sanacije onečišćenja na ovoj lokaciji, te se zatražilo od Ministarstva da uvrsti ovaj projekt sanacije kao prioritet u Plan gospodarenja otpadom 2015. -2021. godine.
Župan je izvijestio ministra i da je u tijeku registracija na trgovačkom sudu nove županijske komunalne tvrtke Bikarac koja je nastala podjelom Gradske čistoće Šibenik. Novonastalo trgovačko društvo Bikarac biti će krajnji korisnik, odnosno nositelj aktivnosti II. i II. faze projekta Bikarac - izgradnje dviju pretovarnih stanica, izgradnju mehaničko-biološke obrade sanaciju i zatvaranje preostalih sedam odlagališta, nabavku specijalnih vozila za ekonomičan transport i proširenje sheme odvojenog prikupljanja otpada na cijelo područje Šibensko-kninske županije.
S obzirom da izrada projektne dokumentacije ide jako sporo, župan je zatražio podršku Ministarstva kako bi se kompletna dokumentacija za nastavak projekta čim prije završila.
Također se razgovaralo o prostornom planu Nacionalnog parka Krka i važnost usklađenja prostorno-planske dokumentacije u cilju razvoja prije svega prostora NP Krka, a posljedično tome i cijele Županije te je zatražena podrška Ministarstva na ovu temu.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3