Datum objave: 16. Veljača 2014

Dan Gradske knjižnice Juraj Šižgorić uz zanimljiv program, besplatan upis i poklone čitateljima

Nina Medić
Nina Medić

Gradska knjižnica Juraj Šižgorić Šibenik slavi svoj 92. rođendan u ponedjeljak 17.veljače te je za tu prigodu pripremila zanimljiv program, a sve svoje korisnike časti opraštanjem zakasnine i  to u ponedjeljak, utorak i srijedu, 17., 18. i 19. veljače.

Program povodom obilježavanja obljetnice počet će u ponedjeljak u 13 sati predstavljanjem knjige 'Uspomene iz Perzije Ivana Simonića, koju je Knjižnica objavila u nizu Bašćina u prosincu 2013. Riječ je o prijevodu s ruskoga uspomena koje je general Simonić, pripadnik šibenske plemićke obitelji kojemu je ruski car dodijelio naslov grofa, napisao nakon povratka s perzijskog dvora, na kojem je desetljećima službovao kao veleposlanik Ruskoga Carstva u Teheranu. Knjigu će predstaviti Darko Gulin, priređivač, i dr. sc. Goran Budeč iz Zavoda za povijesne znanosti HAZU.

Nakon toga bit će otvorene dvije izložbe: u 13.45 sati u galeriji izložba 'Libri' Zdenke Bilušić, a u 14 sati na prvome katu izložba 'Okvir za portret' Ante Zorića, na kojoj će biti izložen dio građe iz obiteljske zbirke Željka Zorića.

U 18 sati Gradska knjižnica će darovati knjigu i besplatan upis svojim najvjernijim čitateljima u 2013. godini.

Gradska knjižnica Juraj Šižgorić utemeljena je 17. veljače 1922.

Iz kategorije: Vijesti