Datum objave: 15. Veljača 2014

U "Hrvatskoj vinskoj priči u Zagrebu" predstavlaju se i Vinoplod Vinarija i Vinarija Sladić

Diana Ferić
Diana Ferić

Među osamdesetak vinara, koji se predstavljaju na “Hrvatskoj vinskoj priči” u Zagreb,u su samo dvije vinarije iz Šibensko – kninske županije i to Vinoplod Vinarija i vinarija Sladić Marka I Jose Sladića. Riječ je o manifestaciju koju je uz potporu Grada Zagreba organizirala Udruga vinara Hrvatske gospodarske. Održava se na Trgu bana Jelačića a zamišljena je kao vinske ceste kojom posjetitelji obilaze vinare iz svih regija, najviše ih je iz kontinentalnog djela Hrvatske: “ ja sam uvijek zadovoljan kad se negdje pojavimo I promoviramo I našu vinariju vina šibenskog kraja. Ima dosta ljudi, obilaze, kušavaju vino, neki I kupuju butelje”, kazao nam je Joso Sladić.
Udruženju vinara je, po riječima Igora Barbarića, cilj pozicionirati Hrvatsku na vinskim kartama Europe i svijeta, i od toga stvoriti jedinstveni brend pod nazivom “Vina Croatica, vina Mozaica” koji će tvoriti sva hrvatska vrhunska vina iz svih regija.

To dvodnevno događanje počelo je jučer okruglim stolovima u Hotelu Dubrovnik, na kojima su predstavljene autohtone sorte Hrvatske i njihove uloge u agroturizmu i vinskom turizmu.
U Preradovićevoj ulici, u Hrvatskoj kući 12 ljubavnih parova natjecat će se u ispijanju vina i sljubljivanju hrvatskih delicija s vinom.

Iz kategorije: Vijesti