Datum objave: 13. Veljača 2014

Sve nadležne službe saniraju katastrofalne posljedice nevremena na Zlarinu

Nina Medić
Nina Medić

Gradskim komunalnim službama koje od jučer na Zlarinu saniraju štetu nastalu zbog obilnih kiša i jakog juga koje je jučer pogodilo otok danas su se pridružili i predstavnici Vodovoda, Cesta Šibenik i Hrvatske elektroprivrede, a tijekom dana stigao je i Željko Burić, gradonačelnik Šibenika. Trajektom je na otok prevezena mehanizacija svih nadležnih službi te kamioni i bageri puni građevinskog materijala.

Gradonačelnik Burić obišao je sa suradnicima danas nevremenom pogođeni otok te konstatirao kako je stanje i gore nego što je očekivao pa će se sa sanacijom krenuti odmah. „Stanje na otoku je mnogo strašnije no što izgleda na slikama. S obzirom na to da se radi o gradu i o otoku ozbiljnih turističkih ambicija, nemamo puno vremena i ne možemo kalkulirati. Djelovat ćemo žurno i uložiti puno truda u sanaciju nastale štete“, utvrdio je Burić.

Na nekim mjestima deseci metara asfalta su potpuno uništeni.  „Građevinske intervencije koje se ostvare, trebale bi biti odrađene kvalitetno da se ovako nešto više ne ponovi“- kazao je Burić, dodavši da će sanaciju podmiriti Grad Šibenik.

Iz kategorije: Vijesti