Datum objave: 06. Veljača 2014

Sajam automobila i plovila održavat će se u Gospodarskoj zoni Podi

Diana Ferić
Diana Ferić

Sajam automobila i polovila za cijelu Dalmaciju definitivno dolazi u Gospodarsku zonu Podi. Grad Šibenik je za tu namjenu raspisao se Javni natječaj za osnivanje prava građenja i zakupa zemljišta na prostoru Gospodarske zone „Podi“ Šibenik. Natječaj predviđa i mogućnost ostvarivanja prava na zakup građevinskog zemljišta, namjena kojega bi bila osiguravanje parkirališnog prostora u funkciji sajmene djelatnosti.

Izmjenama i dopunama Urbanističkog plana na česticama iz javnog natječaja predviđeno je na tom području održavanje sajmova automobila, plovila i slično, a propisana je obaveza održavanja sajmenih priredbi dva puta na tjedan.

„Ovaj natječaj rezultat je razgovora sa zainteresiranim investitorima kojima, kao uostalom i svim investitorima na drugim gradskim projektima, želimo dati punu podršku. Nailazili smo na brojne administrativne zapreke, no upornost u njihovu rješavanju se isplatila. Sajam automobila za područje cijele Dalmacije želimo i vidimo na Podima, ne samo zbog zapošljavanja-što i jest prioritet- već i zato što zonu Podi želimo približiti građanima, bolje povezati s ostalim dijelovima Šibenika, Ž upanije i čitave regije.“, kazao je zamjenik gradonačelnika mr.sc. Danijel Mileta.

Natjecati se mogu domaće i strane pravne i fizičke osobe registrirane za obavljanje djelatnosti koja dovodi do ostvarenja cilja raspolaganja zemljištem. Svi uvjeti natječaja određeni su Uputama ponuditeljima, Općim i posebnim uvjetima i natječajnom dokumentacijom.

Cijeli tekst natječaja bit će objavljen u dnevnom listu „Sloboda Dalmacija“, na internetskim stranicama Gospodarske zone „Podi“ kao i na oglasnoj ploči i internetskim stranicama Grada Šibenika.
Ponude je potrebno dostaviti u prijemni ured Grada Šibenika, najkasnije 30 dana od dana objave natječaja u Slobodnoj Dalmaciji.

Iz kategorije: Vijesti