Datum objave: 04. Veljača 2014

Posmrtni ostaci tišnjanskog branitelja bit će danas pokopani na mjesnom groblju

Diana Ferić
Diana Ferić

Posmrtni ostaci hrvatskog branitelja Željka Bakarića, pripadnika 1. gardijske brigade “Tigrovi” koji je poginuo 22. travnja 1992. Godine, a oko čije grobnice se digla prašina u javnosti, načelnik Općine Tisno Ivan Klarin posao metom ozbiljnih prijetnji bit će pokopani danas na tišnjanskome mjesnom groblju Sv. Duh, javlja Slobodna Dalmacija. Očekuje se da će pokojni pripadnik Tigrova dobiti sve vojne počasti, kao još trojica hrvatskih branitelja koji počivaju pod visokim čempresima staroga groblja u središtu Tisnoga.
U Općini Tisno žale što je tomu prethodio skandal koji je izazvala objava obitelj Željka Bakarića preko društvenih mreža da Općina sprječava pokop posmrtnih ostataka pa čak i da je načelnik Klarin tražio da mu se za to plati što je izazvalo lavinu uvreda na njegov račun, a potom se njemu i njegovoj obitelji počelo ozbiljno prijetiti pa je dobio i policijsku zaštitu. Ivan Klarin je od početka izjavljivao kako se bez ikakvog razloga i povoda pokrenuta prava hajka na njega te da je Općina u dogovoru s Ministarstvom branitelja, koje snosi troškove, osigurala grobno mjesto za pokojnog branitelja što se i dogodilo.
Reagirala je u tišnjanska Udruga dragovoljaca i veterana domovinskog rata.“Iznenađeni eskalacijom slučaja vezano za pokop Hrvatskog branitelja u Tisnome, obraćamo se javnosti priopćenjem kojim osuđujemo klevetanje čelnika i nadležnih službenika u Općini Tisno, Gradu Šibeniku i Ministarstvu branitelja te prijetnje Načelniku Općine Tisno, Ivanu Klarinu.
Radi istine moramo kazati kako je odnos naše Udruge tišnjanskih branitelja s načelnikom Općine Tisno uvijek bio korektan i da nam je uvijek izlazio ususret, te ocjenjujemo da je on čovjek velike senzibilnosti prema braniteljima i njihovim potrebama, a ujedno je i sam sin hrvatskog branitelja .
Također osuđujemo svaku politizaciju pojedinaca koji ne poznaju ni pozadinu ni aktere ovog slučaja. Držimo da politizacija slučaja najviše šteti upravo nama braniteljima“, stoji u njihovom priopćenju.

Iz kategorije: Vijesti