Datum objave: 31. Siječanj 2014

GRADONAČELNIK ODLUČIO:Zakupci će plaćati isti iznos bez obzira na PDV

Diana Ferić
Diana Ferić

Grad Šibenik neće dodatno opterećivati zakupce svojih poslovnih prostora zbog toga što je ušao u sustav PDV –a nego će zakupnine sniziti za 20 posto, priopćeno je iz Ureda gradonačelnika.
„Grad Šibenik je od 1. siječnja 2014. u sustavu PDV-a što bi zakupnicima prostora u vlasništvu Grada Šibenika donijelo povećanje iznosa koji plaćaju za zakup prostora. Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Željko Burić donio je odluku o smanjenju zakupnine zakupnicima poslovnih prostora za 20 posto. S obzirom da je Grad Šibenik u sustavu PDV-a od 1. siječnja 2014., a da ne bismo radi toga dodatno opteretili zakupnike, odnosno da bismo onima koji su u sustavu PDV-a čak i smanjili iznos zakupnine, donio sam odluku o dugoročnom smanjenju zakupnine za 20%. Ovom odlukom želimo pokazati da vodimo brigu o našim zakupnicima i da im želimo olakšati poslovanje koliko je to moguće s obzirom na zakonske okvire.“, objašnjava gradonačelnik u tom priopćenju.

Dosadašnja odluka o smanjenju zakupnine, koja se donosila dva puta godišnje i kojom je zakupnina smanjivana za 10 posto stavlja se izvan snage.

Iz kategorije: Vijesti