Datum objave: 29. Siječanj 2014

Indijski predstavnik UNESCO-a u posjetu Šibeniku

Nina Medić
Nina Medić

Visoko izaslanstvo Indije u obilasku je dalmatinskih gradova koji uživaju zaštitu UNESCO-a, a danas je u svom uredu Željko Burić, gradonačelnik Šibenika primio Vinay Sheel Oberoi, stalnog predstavnika Indije pri UNESCO-u i Josipa Belamarića, višeg znanstvenog suradnika Instituta za povijest umjetnosti  u Splitu koji je domaćin indijskom izaslanstvu u posjeti dalmatinskim gradovima koji uživaju zaštitu UNESCO-a.

„Oduševljen sam bogatim kulturno-povijesnim naslijeđem hrvatskih priobalnih gradova o čijoj ljepoti sam čuo mnogo od mojih kolega, a sada sam imao priliku i osobno se uvjeriti. Koristim prigodu da Vam čestitam i na nedavnoj nagradi UNWTO-a za projekt virtualnog Jurja Dalmatinca“, kazao je g. Oberoi. Gradonačelnik je gospodi zahvalio na lijepim riječima i dolasku u Šibenik te ih upoznao s planovima Grada Šibenika vezano uz šibenske tvrđave, kao i projektom eskalatora u Docu.

Indijsko izaslanstvo posjetilo je jučer Split, a  jutros Zadar i Šibenik, te će u poslijepodnevnim satima obići i Trogir.

Iz kategorije: Vijesti