Datum objave: 29. Siječanj 2014

U Drnišu održana kampanja "Manje oružje, manje tragedija"

Nina Medić
Nina Medić

Hrvatski centar za razminiranje u suradnji s Policijskom upravom Šibensko-kninskom danas je u Drnišu informirao građane o minsko opasnim područjima u tom dijelu Županije, te kroz podjelu prigodnog promidžbenog materijala upozorio na opasnosti od mina, oružja, streljiva i eksplozivnih tvari. Današnji program je dio kampanje „Manje oružja, manje tragedija“ koju provodi Ministarstvo unutarnjih poslova u suradnji s Programom UN za razvoj u RH od rujna 2007.godine.

Svi građani, a posebno oni koji još uvijek u svojem posjeduju imaju neko zaostalo oružje, pozvani su da dragovoljno predaju, bez sankcija, da oružje ne donose sami, nego pozovu broj 192 ili najbližu policijsku postaju, a stručni i osposobljeni policijski službenici će civilnim vozilom i u civilnoj odjeći doći kod njih i preuzeti oružje. 

Na području Šibensko-kninske županije minama pokriveno više od 36 kilometara kvadratnih, označenih sa oko 950 tabli, od koji oko 16 kilometara kvadratnih otpada na Drniško područje, označeno s oko 450 tabli, u odnosu na oko 630 kilometara kvadratnih miniranog područja u Republici Hrvatskoj. Nadalje da u sklopu 5 planiranih Projekata, od kojih je veći dio i odrađen, tijekom ove godine planirano je i razminiranje većeg dijela miniranog područja Drniša. 

Iz kategorije: Vijesti