Datum objave: 29. Siječanj 2014

Natjecanje "Školski laboratorij" izazov i za šibenske srednjoškolce - uključite se!

Diana Ferić
Diana Ferić

Započeo je Školski laboratorij,  uzbudljivo natjecanje za učenike srednjih škola u prezentaciji znanstvenih tema iz srednjoškolskog gradiva. Učenici imaju tri minute da na kratak, jasan, zanimljiv i svojoj dobi prilagođen način, publici predstave temu iz prirodoznanstvenih školskih predmeta po svom izboru, a uključiti  se mogu i šibenske srednje škole.

Natjecanje organizira British Council, u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje i CARNetom. Cilj natjecanja je poticanje učenika i nastavnika na kreativan pristup učenju i popularizacija prirodoznanstvenih i tehničkih predmeta.

Natjecatelji i njihovi mentori svoje prezentacije za natjecanje prijavljuju putem video snimke. Dvanaest najuspješnijih natjecatelja prema glasovima stručnog žirija i posjetitelja Portala za škole ulaze u završno natjecanje uživo na kojemu će se izabrati pobjednik.

Rok za prijavu prezentacije je 17. veljače 2014, a završno će se natjecanje održati 21. ožujka u Zagrebu.

Sponzor natjecanja - Školska knjiga– nagradit će sve sudionike završnog natjecanja prikladnim knjigama, dok će mentori nagrađenih učenika osvojiti poklon bonove za kupovinu knjiga. Pobjednici završnog natjecanja osvojit će sljedeće nagrade:

1. mjesto: prijenosno računalo

2. mjesto: tablet računalo

3. mjesto: pametan telefon

Više o natjecanju saznajte na: http://www.britishcouncil.hr/hr/projects/projects-schoollab

Iz kategorije: Vijesti