Datum objave: 27. Prosinac 2013

Udružuju se poduzetnici iz Doca radi oživljavanja tog dijela grada

Diana Ferić
Diana Ferić

Poduzetnici koji rade u Docu osnivaju udrugu kako bi zajedničkim programskim konceptom podignuli razinu kvalitete usluge u tom, jednom od najstarijih i najšarmantnijih dijelova Šibenika još više oživjeli i približili Šibenčanima i turistima, a moto im je "Dolac - budi u điru". Inicijatori tog udruživanja među kojima su poduzetnici Vlado Kužina, Tina Vicko, Đorđe Katalenić održali su danas konferenciju za novinare u kupoli na Peškariji na kojoj su bili i šibenski gradonačelnik dr. Željko Burić i njegov zamjenik Danijel Mileta te direktor Turističke zajednice Grada Šibenika Dino Karađole koji su podržali tu suradnju i obećali potporu.
„Već do proljeća 2014. godine s gradskim institucijama definirat će se kulturni program koji će se odvijati u Docu. Na oba ulaza u Dolac uskoro će biti postavljena dva vizualno prepoznatljiva info punkta na kojima će zainteresirani moći dobiti sve potrebne informacije i materijale o raznovrsnoj ponudi koju Dolac pruža: gdje popiti piće, pojesti, prespavati, gdje imaju besplatan internet, kakva su događanja i manifestacije organizirane…“, kazao je Vlado Kužina. Tina Vicko je istaknula kako je cilj i sadržajima u Docu od ugostiteljske ponude do zabave učiniti i atraktivnijim prilaz plaži Banj.
„ Kad već nemamo novca naša je filozofija da damo priliku mladim, kreativnim ljudima koji će napraviti Šibenik prepoznatljivim. Odlučili smo vratiti ljude u Dolac i probuditi cijelu povijesnu jezgru i cijeli Šibenik. Dosta nam je priča o tomu kako Šibenik umire i gledanja na Šibenik kao grad izgubljenih mogućnost.“, kazao je gradonačelnik Burić.
Dino Karađole je kazao kako su poduzetnici u Docu i do sada bili uključeni u ljetne programe koji su se organizirali u tom dijelu grada, a da će ta suradnja sada biti i jača. Vlado Kužina za sada nije želio otkrivati čime će se udruga točno baviti i koji im je plan rada no dugoročnu u planu im i rješavanje infrastrukturne problematike i kompletno preuređenje Doca u suradnji s Gradom Šibenikom.

Iz kategorije: Vijesti