Datum objave: 25. Prosinac 2013

Biskup Ivas na Polnoćki: Bog u svakom prijateljstvu, bratskoj ljubavi i solidarnosti,

Diana Ferić
Diana Ferić

"Naš Bog nikada se ne povlači, on nikada ne odlazi. Jer on je Božić, on je vječni dolazak.", poručio je šibenski biskup Ante Ivas, predvodeći misu ponoćku u katedrali Svetog Jakova u Šibeniku, javlja IKA. Istaknuo je kako je Božić blagdan radosnog kršćanskog optimizma i raspjevane vjere. Božić je izlaz iz svake povijesne zavrzlame kojima "moćnici i mudraci" svijeta svako malo i uz velike tragične žrtve mute sigurne Božje putove čovječanstva. Danas recimo "da" Božiću, njegovu svjetlu i vrednotama koje nam otkriva. Koje nam je Božić potvrdio u svakoj ljudskoj osobi od začeća do prirodne smrti, u svakoj ljudskoj obitelji zajednici muškarca i žene, u svakom majčinstvu i očinstvu, potaknuo je mons. Ivas.
Biskup je poručio kako je Bog u svakom prijateljstvu, bratskoj ljubavi i solidarnosti, naročito s malenima i onima koji su izgurani na rub društva. Za sve se Božić rodio. Želim vam snage i vjere da kažete: "I za mene se Bog rodio". Božić je izlaz iz svake povijesne zavrzlame kojima "moćnici i mudraci" svijeta svako malo i uz velike tragične žrtve mute sigurne Božje putove čovječanstva. Danas recimo "da" Božiću, njegovu svjetlu i vrednotama koje nam otkriva. Koje nam je Božić potvrdio u svakoj ljudskoj osobi od začeća do prirodne smrti, u svakoj ljudskoj obitelji zajednici muškarca i žene, u svakom majčinstvu i očinstvu, potaknuo je mons. Ivas.
Biskup je poručio kako je Bog u svakom prijateljstvu, bratskoj ljubavi i solidarnosti, naročito s malenima i onima koji su izgurani na rub društva. Za sve se Božić rodio. Želim vam snage i vjere da kažete: "I za mene se Bog rodio".

FOTO: IKA

Iz kategorije: Vijesti