Datum objave: 24. Prosinac 2013

Badnjak u Šibeniku:Bez besplatnog bakalara i s "Novom u Docu"

Diana Ferić
Diana Ferić

Ponosan sam na vas - kazao je gradonačelnik Šibenika dr. Željko Burić organizatorima blagdanskog programa „Nova u Docu „ koji je službeno počeo danas u 11 sati na peškariji u Docu na kojem su uređeni prodajni štandovi za piće i hranu šibenskih ugostitelja. Na toj je lokaciji je postavljena atraktivna pozornica s kupolom u obliku polusfere. Na otvaranju su uglavnom bili zaposlenici gradske uprave, ali se kulminacija očekuje večeras i narednih dana blagdana. Gradonačelnik je istaknuo kako taj program pokazuje što mogu mlade, domaće, kreativne snage te da je siguran da će Šibenik postati prepoznatljiv po takvom blagdanskom programu.

Mnoge građane, navikle na besplatne porcije bakalara koje je prijašnjih godina osiguravalo udruženje obrtnika Šibenik, a dijelili ih političari razočaralo je što je taj običaj ove godine izostao. Joso Smolić, predsjednik Udruženja obrtnika Šibenik kaže da je recesija učinila svoje i da obrtnici to više ne mogu financirati. Skuhali su besplatni bakalar za Caritasovu kuhinju, a Grad Šibenik im je korisnicima te kuhinje donirao za Božić 70 kilograma pečene prasetine.
Grad Šibenik je jedan od rijetkih gradove u kojem se danas nisu dijelile besplatne porcije bakalara i ribljih jela, no gradska vlast vjeruje da je pogodila s novim blagdanskim konceptom

Umjesto toga organizatori su uz pomoć sponzorima građanima, osobito šibenskim mališanima dijelili besplatne čokoladice i sokove. Večeras se slavi uz atrakciju zvanu Sick Swing Orchestra i oživljava gimnazijski disco!

Posjetitelji će kod šibenskih ugostitelja imati prilike kušati tradicionalna jela, kao što su rambašići i luganige, klasične riblje specijalitete i neizostavni bakalar, a svoje šankove imat će i Vinoplod, koji će u ponudi imati kuhano vino, a predstavit će i novi proizvod Pelinkovac, zatim Vino i Ino, koji će ponudu obogatiti lokalnim vinom i rakijama, dok će Giro espresso prodavati tople napitke.
Večeras, na Badnjak, između 19 i 23 sata, te na Božić, između 15 i 19 sati, pozivamo sve građane da posjete žive jaslice ispred crkve Gospe vanka Grada, gdje će svetu obitelj utjeloviti članovi šibenske obitelji Lapić. U ostalim ulogama nastupit će članovi Frama-e Gospe vanka Grada, a naravno, autentičnosti samom događanju pridonijet će i brojne domaće životinje

Iz kategorije: Vijesti